• İmsak 06:47
  • Güneş 08:20
  • Öğle 13:08
  • İkindi 15:27
  • Akşam 17:47
  • Yatsı 19:14
  • SONRAKİ NAMAZA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2025 - İstanbul
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. 3 bin yıllık Kaunos Antik Kenti kış mevsiminde de turist çekiyor

3 bin yıllık Kaunos Antik Kenti kış mevsiminde de turist çekiyor

featured
0
Paylaş

Tarihle doğanın iç içe olduğu 3 bin yıllık Kaunos Antik Kenti, kış mevsiminde de ziyaretçilerine güzel görüntüler sunuyor.

Çandır Mahallesi’ndeki UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan antik kente, Köyceğiz’den araçlar ile Ortaca’nın Dalyan Mahallesi’nden ise tekne ve feribotla ulaşılabiliyor.

3 bin yıllık Kaunos Antik Kenti kış mevsiminde de turist çekiyor - 1

Antik dönemde, Dalyan Çayı’nın etrafına kurulmuş liman kenti olan Kaunos’un denize olan mesafesinin, Dalyan deltasının oluşması nedeniyle açıldığı biliniyor.

Tarihi yapıların suya yansımasıyla güzel görüntülerin oluştuğu antik kent, kış aylarında da misafirlerini ağırlıyor.

Marmaris ilçesinden antik kenti ziyarete gelen Mert Kaan Saraylı, Kaunos’u çok beğendiklerini söyledi.

3 bin yıllık Kaunos Antik Kenti kış mevsiminde de turist çekiyor - 2

Antik kentin çok güzel korunduğunu belirten Saraylı, eserlerin çok iyi ortaya çıkarıldığını gördüklerini ifade etti.

Kahramanmaraş’tan eşiyle birlikte tatil için gelen Ahmet Korkmaz ise “Buraya ilk defa geliyoruz. Kaunos Antik Kenti çok güzel bir yer. Herkesin görmesini tavsiye ederim. Çok güzel, beğendim” dedi.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.