• İmsak 06:47
  • Güneş 08:19
  • Öğle 13:08
  • İkindi 15:26
  • Akşam 17:47
  • Yatsı 19:13
  • SONRAKİ NAMAZA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2025 - İstanbul
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. 9. Uluslararası Adana Lezzet Festivali başladı

9. Uluslararası Adana Lezzet Festivali başladı

featured
0
Paylaş

Adana’da bu sene 9’uncusu düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali mangal ateşinin yakılmasıyla başladı. Vali Yavuz Selim Köşger, Adana’nın çok özel bir kent olduğunu ifade ederek, “Adanalı, yemesini, içmesini ve nerede nasıl davranacağını bilir” dedi.

Adana Valiliğinin ev sahipliğinde “Kuşaktan kuşağa” temasıyla yapılan “9. Uluslararası Adana Lezzet Festivali” Merkez Park’ta başladı. 10-12 Ekim tarihleri arasında 3 gün boyunca lezzet şöleni yaşanması beklenirken, 1 milyonun üzerinde ziyaretçinin katılmasının hedeflendiği ifade edildi. Festival için binlerce kişi ilk günden lezzetlere akın etti. Kent protokolü, şefler ve diğer davetliler ile Merkez Park’ta festivalin kortej yürüyüşünü gerçekleştirdi. Kortejin ardından Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin açılış konuşmaları gerçekleşti.

“Adanalı, yemesini, içmesini ve nerede nasıl davranacağını bilir”

Vali Köşger, Adana’nın çok özel bir kent olduğunu ifade ederek, “Bir tarafımız yayla, diğer tarafımız deniz. Böyle bir şehirden bahsediyoruz. Bu coğrafya, kadimden bu yana geleceğe yönelik iddiaları olan bir şehir. İddiamızın olabilmesi için kökleri olması lazım ve o köklere sahibiz. Kökleriniz derin, kültürünüz var olacak ve o değerleri gelecek nesle aktarmanız lazım. Ne yiyorsanız osunuz, ne yiyorsanız onu düşünürsünüz. O sebeple doğal, güzel iyi şeyler yiyin ki düşünceniz dünya çapında iddialı olsun. Adanalı o iddiayı taşıyor. Tarımın mekanizasyonunun ilk gerçekleştiği, tarıma dayalı sanayinin geliştiği bir şehir burası. Adanalı, yemesini, içmesini ve nerede nasıl davranacağını bilir. Zengin bir mutfağınız vardır ama güler yüzle bunları sunan şefleriniz yoksa yaptığınız iş heba olur. Adana’nın ve bizim mutfağımızın farkı insanlarımız gönlünü misafirlerine açıyor. Bu, dünyada başka hiçbir yerde rastlayamayacağınız bir durum” diye konuştu.

Gastronomi şehri olma iddiasını sürdürdüklerinin altını çizen Vali Köşger, “Ve bunu sürdürmemiz lazım. Otantik halini bozmadan, yeni yorumlar katarak esas olan cömert tutumumuzu değiştirmeden dünyaya tanıtmamız lazım” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Köşger ve protokol üyeleri geleneksel mangal ateşini yaktı.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.