Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Adana’da Bir İlkokulda Kamu Kaynakları Tartışması! Eğitim Sen Şeffaflık Çağrısı Yaptı

Adana’da Bir İlkokulda Kamu Kaynakları Tartışması! Eğitim Sen Şeffaflık Çağrısı Yaptı

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim Sen Adana Şubesi, Yüreğir ilçesindeki Cırık İlkokulu’nda kamu kaynaklarının kullanımıyla ilgili gündeme gelen usulsüzlük iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Şube Başkanı Cudi İmrek, eğitim kurumlarında yapılan mal alım işlemlerinde mevzuata aykırı uygulamaların kamuoyuna yansıdığını belirterek, bu iddiaların derinlemesine ve şeffaf biçimde araştırılması gerektiğini vurguladı.

“Kamu kaynakları öğrencilerin geleceği için kullanılmalıdır”
İmrek’in açıklamasında, ihale ve satın alma süreçlerinde mevzuata uygunluk konusunda ciddi soru işaretleri bulunduğu, faturalandırma ve fiyatlandırma işlemlerinde ise hatalı ya da usule aykırı uygulamaların kamu zararına yol açabileceği ifade edildi. Özellikle Cırık İlkokulu’nda gerçekleştirildiği öne sürülen bazı işlemlerin kamuoyunda tartışmalara neden olduğu belirtildi.

“Kamu kaynaklarının kimler tarafından, hangi yöntemlerle ve ne şekilde kullanıldığı yalnızca idari bir mesele değil, tüm toplumun ortak sorunudur” diyen İmrek, eğitim kurumlarına ayrılan bütçelerin şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkeleri doğrultusunda harcanması gerektiğini söyledi.

“Eğitim Hakkı ve Güven Sarsılıyor”
Şube Başkanı İmrek, söz konusu iddiaların yalnızca mali değil; öğrencilerin eğitim hakkı, velilerin kuruma duyduğu güven ve öğretmenlerin emeği açısından da ciddi bir sorun teşkil ettiğini belirtti. Açıklamada, kamu kaynaklarının amacı dışında kullanılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Cudi İmrek tarafından yapılan açıklama, “Eğitim kurumlarında yolsuzluk ya da usulsüzlük ihtimaline dahi izin verilmemelidir. Öğrencilerimizin geleceği için her kuruşun eğitim hizmetlerine ayrılması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz” ifadesiyle son buldu.

Adana’da Bir İlkokulda Kamu Kaynakları Tartışması! Eğitim Sen Şeffaflık Çağrısı Yaptı
0

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir