USD39,59
%-0.32
EURO45,67
%-0.99
GBP53,68
%-0.71
BIST9.311,88
%-2.19
GR. ALTIN4.345,98
%1.44
BTC4.157.904,19
%0.84
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Amazon CEO’su Jassy yapay zekanın iş gücüne etkisini açıkladı

Amazon CEO'su Andy Jassy, yapay zeka kullanımının artışıyla kurumsal iş gücünde azalma olabileceğini belirtti. Jassy, "Gelecekte bazı işleri daha az insanla yapacağız" dedi.

featured

Amazon CEO’su Andy Jassy, şirketin yapay zeka kullanımını artırmasıyla birlikte kurumsal iş gücünde azalma yaşanabileceğini açıkladı. Çalışanlara gönderdiği notta Jassy, üretken yapay zeka ve yeni nesil yazılım ajanlarının iş süreçlerini dönüştürdüğünü, bu dönüşümün bazı pozisyonlara olan ihtiyacı azaltacağını ifade etti.

Jassy, “Bugün yapılan bazı işleri gelecekte daha az insanla yapacağız, ama yeni türde işlere daha fazla insan gerekecek. Önümüzdeki yıllarda kurumsal iş gücümüzün toplam sayısında azalma olmasını bekliyoruz” dedi. CEO ayrıca çalışanlara yapay zekayı öğrenme, deneme ve daha küçük ekiplerle daha verimli çalışmanın yollarını bulma çağrısı yaptı.

Amazon 2022’den bu yana 27 binden fazla çalışanını işten çıkardı. Mart 2025 itibarıyla şirketin dünya genelinde 1,56 milyon tam ve yarı zamanlı çalışanı bulunuyor. Bu sayıya depo operasyonlarındaki geçici işçiler ve taşeron çalışanlar da dahil.

Amazon, üretken yapay zekayı depo operasyonlarından müşteri hizmetlerine, alışveriş asistanlarından reklam teknolojilerine kadar pek çok alanda kullanıyor. Şirket, yapay zeka sayesinde maliyetlerin düştüğünü, müşteri deneyimlerinin iyileştiğini ve iş süreçlerinin hızlandığını belirtiyor.

Jassy, yapay zekanın Amazon’un yeni müşteri deneyimleri geliştirmesini ve inovasyon hızını artırmasını sağladığını vurguladı. Şirketin şu anda 1000’in üzerinde üretken yapay zeka uygulaması bulunuyor ve bu sayının hızla artması bekleniyor.

Dünya Ekonomik Forumu’nun bir araştırmasına göre ise Amazon gibi şirketlerde görülen bu dönüşüm, işverenlerin yüzde 40’ının yapay zeka ile otomasyonu mümkün olan görevlerde istihdamı azaltmayı planladığını ortaya koyuyor.

Bir süredir yapay zekanın çalışanların yerini alacağı söylentileri olsa da Amazon gibi bir şirketin CEO’sunun böyle bir yorum yapması hem ilgi çekici hem de takip edilesi. Daha önce kaleme aldığımız, Fiverr CEO’sunun insanların yapay zekanın işlerini alması karşısında izleyebileceği 7 yola da buradan göz atabilirsiniz.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Bir Cevap Yazın

5 Yorum

  1. 4 Haziran 2025, 18:24

    Bence yapay zeka, günümüz iş hayatında kaçınılmaz bir gelişme. Ancak, çalışanların eğitimine de gereken önem verilmelidir.

  2. 9 Haziran 2025, 18:24

    Interesting read! I’m curious how Amazon plans to support employees transitioning to new roles.

  3. 10 Haziran 2025, 18:24

    Amazon’un bu dönüşüm sürecinde çalışanların nasıl bir destek alacağı konusunda daha fazla bilgiye ihtiyacımız var.

  4. 14 Haziran 2025, 18:24

    Yapay zeka ile iş gücünün azalması konusunda endişelerim var. Peki ya işsiz kalan çalışanlar, yeni iş alanlarına nasıl geçiş yapacak?

  5. Bu değişim, çalışanların adaptasyon yeteneğini test edecek. Umarım herkes yeni fırsatları yakalayabilir.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

KAI ile Haber Hakkında Sohbet