• İmsak 06:46
  • Güneş 08:19
  • Öğle 13:07
  • İkindi 15:25
  • Akşam 17:46
  • Yatsı 19:13
  • SONRAKİ NAMAZA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2025 - İstanbul
  1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Rusya Maslahatgüzarını çağırdı, 2 vatandaş hayatını kaybetti

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Rusya Maslahatgüzarını çağırdı, 2 vatandaş hayatını kaybetti

Rusya'nın Yekaterinburg kentindeki FSB operasyonunda iki Azerbaycan vatandaşı hayatını kaybetti; Azerbaycan, Rus yetkililere sert tepki gösterdi.

featured
0
Paylaş
Rusya’nın Bakü Maslahatgüzarı Pyotr Volokovıh, Rusya’nın Yekaterinburg kentindeki baskınlarda 2 Azerbaycan vatandaşının hayatını kaybetmesinin ardından Azerbaycan Dışişleri Bakanlığına çağırıldı.
Haberin Devamı

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Rusya’nın Bakü Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Pyotr Volokovıh, dün Rusya’nın Yekaterinburg kentinde Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından Azerbaycanlıların evlerine düzenlenen baskında 2 kişinin hayatını kaybetmesi, çok sayıda kişinin ağır yaralanması ve 9 kişinin gözaltına alınması nedeniyle bakanlığa çağrıldı. Volokovıh’e Azerbaycan tarafının olayla ilgili sert tepkisi iletildi. Azerbaycan, olayın soruşturulması ve şiddet uygulayan tüm faillerin en kısa sürede adalete teslim edilmesi yönündeki beklentilerini Rusya tarafına iletti.

OPERASYONDA 2 KARDEŞ HAYATINI KAYBETTİ

Rusya’nın Yekaterinburg kentinde dün (27 Haziran) sabah düzenlenen operasyonlarda Azerbaycan asıllı Seferovlar ailesi hedef alındı. Eş zamanlı olarak 10’dan fazla adrese yapılan baskınlarda, Ziyaddin ve Hüseyin Seferov adlı 2 kardeş hayatını kaybetti. Operasyon sonucu 3 kişi ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılırken, 9 kişi de gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı

Azerbaycan basınında yer alan bilgilere göre baskınlar, aslen Azerbaycan’ın Ağdam kentinden olan Seferovlar ailesinin yaşadığı dairelere düzenlendi.

RUSYA’DA AÇIKLAMA

Rusya İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, operasyonun geçmiş yıllarda Yekaterinburg’da işlenen bazı suçlarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirildiği ve Rusya Ulusal Muhafızları’na bağlı Özel Hızlı Müdahale Birimi (SOBR) desteğiyle yürütüldüğü belirtildi. Gözaltına alınan kişilerin adreslerinde aramalar yapıldığı kaydedilirken, operasyon sırasında yaşanan can kayıplarına ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.