• İmsak 06:45
  • Güneş 08:18
  • Öğle 13:06
  • İkindi 15:24
  • Akşam 17:45
  • Yatsı 19:12
  • SONRAKİ NAMAZA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2025 - İstanbul
  1. Haberler
  2. Yerel haber
  3. Çankaya’da Engelleri Aşan Sahne: Biz Birlikte Parlarız

Çankaya’da Engelleri Aşan Sahne: Biz Birlikte Parlarız

featured
0
Paylaş

Engelsiz yürekler Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde buluştu.

Çankaya Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü “Biz Birlikte Parlarız” temasıyla düzenlediği kapsamlı ve anlamlı bir programla kutladı. Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim alan gençler, hazırladıkları özel gösterilerle sahnede yeteneklerini sergiledi. Etkinlik, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleşti.

Çankaya Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Akıncı ve Aydın Özsoy ile gençlerin aileleri, öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Müzik, dans, tiyatro ve spor gösterilerinden oluşan geniş yelpazeli program, salonu dolduran izleyiciler tarafından büyük alkış topladı.

Gençlerden sahnede enerjik performanslar

Program boyunca sahneye çıkan gençler; dans, müzik ve ritim gösterileriyle engellerin yalnızca bir algıdan ibaret olduğunu bir kez daha gösterdi. “Dolmuş Şoförü” adlı tiyatro oyunuyla mizahı ve sosyal mesajı bir araya getiren gençler, farklı bir perspektiften hayatı yorumladı.

Etkinliğin bir diğer dikkat çeken bölümü ise kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerinin yanı sıra Ebeveyn Atölyesi’nde hazırlanan ürünlerin Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde sergilenmesiydi. Sergi, izleyicilerden büyük ilgi gördü.

Programda ayrıca engelli gençlerin ailelerinden oluşan koro sahne aldı. Seslendirdikleri eserlerle dayanışma, sevgi ve umut dolu bir atmosfer oluşturdu.

“Engelli yurttaşlarımızın her zaman yanındayız”

Etkinlikte konuşan Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Akıncı, şu ifadeleri kullandı:

“Biz Çankaya Belediyesi olarak engelli yurttaşlarımızın her zaman yanında olacağız. Bu doğrultuda gerçekleşen tüm etkinliklere katkı sunmaya devam edeceğiz. Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezimizde yer alan tüm kursiyerlerimize çok teşekkür ediyorum.”

Dijital erişilebilirlik eğitimi düzenlendi

Çankaya Belediyesi, Engelliler Günü kapsamında yalnızca kültürel etkinliklerle değil, bilgilendirici çalışmalarla da farkındalık oluşturdu. Gençlik Merkezi’nde düzenlenen dijital erişilebilirlik eğitiminde, engelli bireylerin dijital medyada karşılaştıkları sorunlar ve çözüm yolları ele alındı.

Engelli vatandaşlar, dijital medya kullanımına ilişkin deneyimlerini gençlerle paylaşarak önemli bir bilinç oluşturdu.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.