
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Örgütü, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şubesi ve Eğitim-İş Malatya Şubesi’nin organizasyonuyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı’na “Cumhuriyet Yürüyüşü” düzenlendi.
YÜRÜYÜŞÜN COŞKUSU SOKAKLARA TAŞIYOR
CHP Malatya İl Teşkilatı, Malatya Valiliği tarafından düzenlenen Cumhuriyet yürüyüşüne katıldıktan sonra akşam saat 20.00’de Kernek Meydanı’ndan Atatürk Anıtı’na yürüdü. Yürüyüş boyunca uzun bir Türk bayrağı taşıyan katılımcılar, “Atatürkçü gençlik görev başında” ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlarıyla Cumhuriyet coşkusunu Malatya sokaklarına taşıdı.
ATATÜRK ANITI’NDA COŞKU
Atatürk Anıtı önüne gelen kalabalık, Onuncu Yıl Marşı ve İzmir Marşı’nı hep bir ağızdan söyleyerek dev Türk bayrağını açtı.
YILDIZ’DAN MARŞLARA TEPKİ
CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında 2’nci Ordu Bando Komutanlığı’nın Cumhuriyet marşlarını seslendirmemesine tepki gösterdi. Yıldız, “Cumhuriyetimiz kurulduğunda hemşehrimiz, büyük devlet adamı İsmet İnönü’ye ‘Bu Cumhuriyet 10 yıl bile yaşamaz’ diyorlardı. İşte o Cumhuriyet bugün 102 yaşında. Onuncu Yıl Marşı, o günlerin coşkusunu anlatır. Ne yazık ki Malatya Valiliği’nin düzenlediği resmi programda bu marşlara yer verilmedi. Ancak bilsinler ki bu marşlar milletin vicdanında yaşamaya devam ediyor.” dedi.
CUMHURİYET’İN TEMEL SEMBOLÜ: ATATÜRK VE BAYRAK
Cumhuriyet’in iki temel sembolü olduğunu belirten Yıldız, “Biri bağımsızlığımızın sembolü bayrağımız, diğeri Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bayraksız Cumhuriyet, Atatürksüz Cumhuriyet sevgisi olmaz.” ifadelerini kullandı.
EĞİTİM-İŞ’İN MESAJI
Eğitim-İş Yeşilyurt İlçe Başkanı Haydar Özdemir de yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin aydınlanma ve çağdaşlaşma mücadelesi olduğunu vurguladı. Özdemir, “Cumhuriyet, kurtuluşu da kuruluşu da başkalarından beklemeyenlerin eseridir. Laik, bilimsel ve kamusal eğitim için mücadelemiz, Cumhuriyetimizin teminatıdır.” dedi.
CUMHURİYET COŞKUSU BİR KEZ DAHA YAŞANDI
Kalabalık, konuşmaların ardından Onuncu Yıl Marşı ve İzmir Marşı’nı bir kez daha hep bir ağızdan söyleyerek dev Türk bayrağını dalgalandırdı. Cumhuriyet coşkusu marşlar ve alkışlar eşliğinde sona erdi.
KAYNAK: MHA
En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.



