• İmsak 06:47
  • Güneş 08:19
  • Öğle 13:08
  • İkindi 15:26
  • Akşam 17:47
  • Yatsı 19:13
  • SONRAKİ NAMAZA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2025 - İstanbul
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Deniz suyu ısındı: Hamsi ve palamut azaldı

Deniz suyu ısındı: Hamsi ve palamut azaldı

featured
0
Paylaş

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan dip trol ve gırgır ağlarıyla avcılık için genel av yasağı, 1 Eylül’de sona erdi.

‘de yeni sezon için hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, “Vira bismillah” diyerek denize açıldı.

Bu yıl bolca avlanan palamut, sezon sonunda yerini hamsiye bırakırken, deniz suyu sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle balık çeşitliliğinde azalma gözlendi.

SEZON ERKEN KAPANIYOR

Rize’de sezonun erken kapanmaya hazırlandığı belirtilirken; tezgahlarda her gün azalan palamut ve hamsi, yerini diğer balıklara bıraktı. Rize’de balık tezgahlarında hamsi, istavrit ve barbun kilosu 150, mezgit 300, tirsinin kilosu 100, levreğin kilosu ise 350 liradan satışa sunuluyor.

Balıkçı Sönmez Birinci, “Sezonumuz çok iyi geçiyor. Hamsiyi, palamudu bitirdik. Hava sıcak olduğu zaman balık ürünleri düşüyor. Ama denizin en güzel balığı başladı.” DEDİ.

Deniz suyunun sıcak olduğundan hamsinin bittiğini dile getiren Birinci,. “Yağmur ve kar yağsın, hamsi gelsin diye bekliyoruz. var ama dipte. Hava soğuyunca çıkacak.” diye konuştu.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.