
Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, Eski çöp alanını imara açmak ancak rantçı ve betoncu bir anlayışın yapabileceği bir uygulamadır. Her taraf betonlaştı. Melet Irmağı göçmen kuşların uğrak yeri olduğu halde yapılaşmaya izin vermek doğaya bilerek zarar vermektir. Yapılaşmaya karşı yükselen sese sesimizi katıyoruz ve burasının ağaçlandırılarak yeşil alan olarak düzenlemesi gerektiği yineliyoruz.” Diye konuştu.
Bunun adı cinayet
Altında metan gazı oluşma olasılığının yüksek olduğu çöp alanının yapılaşmaya açılmasını cinayete davetiye çıkarmak olduğunu vurgulayan Uzun, “Yıllardır çöp döküldü, alan metrelerce yükseldi. Zaman zaman toprak dökülerek çöpler kapatıldı. Şimdi orası normal arazi sanılıyor. Oysa metan gazı tehlikesi var. Bir bomba da diyebiliriz. Burasının yapılaşmaya açılması yarın can ve mal kaybına neden olabilir. Bu nedenle yanlış karardan bir an önce dönülmelidir. Halkın tepkisi önemsenmelidir.” Şeklinde konuştu.
Betonlaşmaya karşı çıkıyoruz
Yapılaşmaya karşı çıkış nedeninin İslam Enstitüsü olmadığını belirten Uzun, “Halkın yeşil alan talebini çarpıtmak için “İslam Enstitüsü yapıldığı için karşı çıkıyorlar.” denilerek toplumu ayrıştırmak istiyorlar ancak başaramayacaklar. Oraya hangi tür yapılaşma olursa olsun karşı çıkılacaktır. Talep açık ve nettir. Durugöl Mahallesi’ndeki eski çöp alanı ağaçlandırılıp yeşil alan yapılmalı ve kuşların dinlenme ve göç yolu kesintiye uğratılmamalıdır. Başka gerekçeler aramak boşunadır.” dedi.
Kaynak: Haber Merkezi
En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.




