
Sendika, bu politikaların binlerce öğretmeni “fazlalık” olarak etiketlediğini, aile düzenlerini bozduğunu ve adeta sürgün anlamına geldiğini vurguladı.
Köprübaşı Ceren Özdemir Meydanı’nda açıklamayı okuyan Eğitim-Sen Ordu Şubesi Başkanı Nursen Kaymaz, kalabalık sınıflar, ikili eğitim uygulamaları ve sık değişen öğretmenlerin pedagojik açıdan sağlıklı bir ortamı imkânsız hale getirdiğini dile getirdi.
Kaymaz, bu durumun öğrencilerin öğrenme süreçlerini sekteye uğrattığını ve çocukların nitelikli eğitim hakkından mahrum kaldığını ifade etti.
“Mağduriyet oluştu”
Kaymaz, “Millî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) plansız ve öngörüsüz politikaları, eğitim sisteminde derin yaralar açmaya ve sürekli yeni mağduriyetler yaratmaya devam ediyor. Norm Kadro yönetmeliği, okulunda çalışan öğretmeni bir anda ihtiyaç fazlası durumuna düşürmekte; atama yönetmeliği ile de öğretmen ikametgâhından uzak yerlere resen atanabilmektedir. Bu durum özellikle büyükşehirlerde öğretmenleri tedirgin etmektedir. MEB’in yıllardır sorun üreten norm kadro uygulamaları, azalan öğrenci sayıları, kapanan okullar ve plansız atama süreçleri nedeniyle binlerce öğretmeni “fazlalık” olarak etiketlemektedir. Örneğin yalnızca 2024 ya da 2025 yılı içinde … bin öğretmen norm fazlası ilan edilmiş, … öğretmen resen atanmıştır (veri eklenebilir). Bu uygulamalar yüzlerce kilometre uzaktaki bölgelere adeta sürgün anlamına gelmektedir. Sonuç olarak öğretmenlerin mevcut düzenleri altüst edilmekte, aile yaşamları sarsılmakta, çocukları eğitim ve bakım süreçlerinde ciddi zorluklarla karşılaşmakta, meslektaşlarımız ise ağır bir maddi ve psikolojik çöküşün eşiğine sürüklenmektedir.” dedi.
Nursen Kaymaz, “Bu yılı içinde şeffaf ve zamanında yapılmayan norm kadro güncellemeleri, binlerce öğretmeni mağdur etmiştir. Kimi öğretmenler norm fazlası ilan edilerek resen atamalara maruz bırakılmış, kimi öğretmenler ise sınıfların keyfi şekilde birleştirilmesi sonucu norm fazlası haline gelmiştir.” diyerek sözlerini tamamladı.
Kaynak: Haber merkezi
En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.


