• İmsak 06:47
  • Güneş 08:19
  • Öğle 13:08
  • İkindi 15:26
  • Akşam 17:47
  • Yatsı 19:13
  • SONRAKİ NAMAZA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2025 - İstanbul
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Emeklilik Aylıklarına Düzenleme Yasalaştı

Emeklilik Aylıklarına Düzenleme Yasalaştı

featured
0
Paylaş

TBMM Genel Kurulu’nda Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair kanun teklifi görüşmeleri düzenlendi. Görüşmelerin ardından teklif yasalaştı. Teklifle, Devlet Denetleme Kurulu kamuya yararlı denklerle vakıflarda, kooperatiflerde, birliklerde ve bu kurum ve kuruluşların her türlü ortaklık ve iştiraklerde her türlü idari soruşturma, inceleme, araştırma ve denetleme yapabilecek. Denetçilerin görev ve yetkileri ile görevden uzaklaştırma koşulları belirlenecek.

Emekli maaşı 14 bin 469 TL’ye çıkacak

Mecliste kabul edilen teklif ile en düşük emekli aylığı 12 bin 500 TL’den 14 bin 469 TL’ye çıkarılacak. Asgari ücret desteği ise 700 TL’den bin TL’ye çıkartılıyor. Emekli aylığına yapılan zam oranı ocak ayı içerisinde geçerli olacak. Böylelikle ocak ayı farkı, bu ay emeklilerin hesabına yatırılacak.

EÜAŞ, Enerji Alım-Satım Anlaşmalarını Yürütecek

Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) mülga Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş. (TETAŞ’ın) taraf olduğu mevcut sözleşmeler kapsamında imzalanmış olan enerji alış ve satış anlaşmalarını yürütecek. EÜAŞ mevzuat kapsamında elektrik enerjisi ve kapasitesi alım ve satımlarına ilişkin ikili anlaşmalar yapacak ve yürütecek. EÜAŞ görevli tedarik şirketlerine tarife düzenlemesine tabi olan tüketici için toptan satış tarifesi üzerinden elektrik enerjisi satımı gerçekleştirecek.

<!–

Gözden kaçırmayın

–> Çift maaşlı müdürler, seçilmiş kadrolar… PTT’yi arpalığa çevirmişler! Çift maaşlı müdürler, seçilmiş kadrolar… PTT’yi arpalığa çevirmişler!

Şirketlere veya mal varlıklarına Terör Finansmanının Önlenmesine İlişkin suçlardan dolayı Tasarrufu Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) 5 yıl süreyle kayyım atayabilecek. Kayyımın atanması durumunda şirketlerin genel kurul yetkileri, ‘Türk Ticaret Kanunu’na tabii olmaksızın TMSF tarafından kullanılabilecek. Şirketler ve mal varlıkları TMSF’nin gözetiminde ve atayacağı kayyım ile yöneticiler tarafından ticari kurallara uygun olarak yönetilecek.

Kaynak: İHA


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.