
Mehmet Çatakçı’nın aturkiyehaber.com’daki köşe yazısındaki bilgilere göre, Emniyet Teşkilatı bünyesinde görev yapan 2. Sınıf Emniyet Müdürlerinin terfi süreçlerinde yaşanan gecikmeler, teşkilat içinde ciddi bir rahatsızlık yaratıyor.
Kanunen iki yıl içinde gerçekleşmesi gereken rütbe terfileri, bazı müdürler için 3 ila 9 yıl arasında ertelenmiş durumda. Bu durum, yaklaşık 900 Emniyet Müdürünü doğrudan etkiliyor.
2024 ve 2025’te Terfi Gerçekleşmedi
2024 yılında 2. Sınıf Emniyet Müdürlüğünden 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne hiçbir terfi yapılmadı. 2025’te ise yalnızca istisnai atamalar gerçekleşti. Kanuni şartları taşıyan yüzlerce müdür, görevlerine can siperane devam ederken, hak ettikleri rütbeye ulaşamamanın moral bozukluğunu yaşıyor.
Adalet ve Liyakat Algısı Zedeleniyor
Uzun yıllar boyunca teşkilata hizmet eden, ailesinden ve özel hayatından fedakârlıklar yapan bu personel, geleceğe dair belirsizlik içinde görevini sürdürüyor. Terfi süreçlerindeki gecikmeler, teşkilat içinde adalet ve liyakat algısını olumsuz etkiliyor.
Beklenti Acilen Giderilmeli
Emniyet personelinin motivasyonunu ve kurumsal bağlılığını korumak adına, terfi süreçlerinin şeffaf ve zamanında yürütülmesi gerektiği vurgulanıyor. Bu şerefli üniformayı taşıyan kahramanların yüzü güldürülmeli, hak ettikleri rütbeye ulaşmaları sağlanmalıdır.
KAYNAK: ATURKİYE.COM
En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.




