
Panathinaikos koçu Ergin Ataman, son dönemde yaşanan tribün olaylarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ataman, Yunan bayrağının provokasyon amaçlı kullanıldığını ve kendisine yönelik küfürlerin ırkçılık boyutuna vardığını söyledi.
Ataman, “Yunan bayrağını, rakip takım da Yunan, Panathinaikos da Yunan. O zaman Yunan bayrağını kullandığın şey, bana karşı bir provokasyon yapmak için. Ama ben buna gelmedim ikinci maçta. Çünkü saygı duyuyorum” ifadelerini kullandı. Yunan halkına, devletine ve bayrağına her zaman saygı duyduğunu vurguladı.
“Türk olduğum için küfür edemezsiniz”
Röportajın en dikkat çeken bölümlerinden biri ise Ataman’ın ırkçılığa karşı verdiği mesaj oldu. “Benim ülkeme, ben Türk olduğum için küfür edemezsiniz. Bu ırkçılığa girer” diyen tecrübeli koç, haklı tepkisini yargı önünde de dile getirdiğini belirtti.
“Kulüplere küfür edilebilir, Millete edilemez”
Ataman, “Kulübe edebilirsin. Kişilere edebilirsin. Ama Türk olduğum için Türkiye’ye küfür ediyorsan bu ırkçılıktır. Bu, siyahi-beyaz ayrımı gibi bir şey” diyerek olayın kişiselleştirilmesini ve milli kimlik üzerinden yapılan hakaretleri eleştirdi.
En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Ataman’ın söylediklerine katılıyorum ama bu tür olayların kök nedenleri üzerine daha fazla tartışmalıyız.
Harika bir yazı! Ataman’ın ırkçılığa karşı duruşunu tam anlamıyla destekliyorum. Bu tür yaraların sarılması şart.
Bu yazıda vurgulanan noktalar bence biraz abartıldı. Yunan bayrağının kullanımı konusunda daha fazla örnek verilmesi gerekirdi.
Ergin Ataman’ın açıklamaları bu tür olaylara dikkat çekmesi açsından önemli. Irkçılığa karşı ses çıkarılması gereken bir dönemden geçiyoruz.
Bence insanlar spor ortamlarında bile ırkçılığın kabul edilemez olduğunu unutmamalı. Ataman’ın bu konudaki cesur duruşunu takdir ettim.