
MURAT SALAR: ‘ALİ KOÇ HER DEFASINDA F.BAHÇE’DEN HEHANGİ BİR ALACAĞIM YOK DEMİŞTİR’
Fenerbahçe Başkan Vekili Murat Salar: “Burada ilk açıklamamız gereken, daha doğrusu bir felsefede mutabık kılmamız gereken bir nokta var. Yükümlülük ve borç aynı şey değil. Bizim çok önemli aktiflerimiz var. Fenerbahçe’nin borcu, sadece 28.7 milyar demek çok doğru değil. Hangi maddenin neler içerdiğini anlatmaya çalışacağım, hangisinin nakit ödeme gerektiğini hangisinin nakdi bir borç olduğunu anlatmaya çalışacağım.
Fenerbahçe’nin borcu 28.7 milyar olarak açıklandı demek kesinlikle doğru değil. Fenerbahçe’nin Yükümlülükleri 28.7 milyar TL. Bunların bir kısmı nakdi ödeme gerektiriyor. Bir kısmı ise hizmet ifası yoluyla zaman içerisinde nakit ödeme gerektirmeden azalacak borçlardır.
Kulübümüzün ticari borçları, 21 Eylül itibariyle 9 milyar 366 milyon 142 94 TL’dir. Bu rakam, transfer ettiğimiz oyuncuların bonservis bedelleri ve garanti maaş ücretlerini içermektedir. Gelecek dönemde, sportif ekiplerimize yapacağımız ödemeler ve onların transferlerinden kaynaklanan yapmamız gereken ödemelerdir. Çeşitli kademeleri vardır ama bu kalemin içerisinde başka bir unsur yoktur. Her şekilde bu ödenmesi gereken bir nakit çıkışı yaratacak bir borçtur. Yükümlülüğün bu kısmı gerçek bir borçtur. Zamanla ödenecek, ödenmemesi durumunda yaptırımları olacak bir kalemdir.
Bununla bağlantılı, vadesi geçmiş sporcu borçları görüyorsunuz. Onun da buna eklenmesi gereken bir şey. Onun da tutarı 1 Milyar 407 Milyon 491 Bin TL. O da bizden önceki dönemde, ödemenin zamanında yapılmadığı ama zamana yayılarak yapıldığı, zamanı gelmiş, sporcu, menajer, diğer kulüplere ödenmesi gereken ve nakit gerektiren borç adı altında anılması gereken bir borçtur.
Bu iki rakamın toplamı 10 Milyar 773 Milyon 633 Bin 18 TL. Aynı tarihteki euro kurunun 48.5 TL olduğu dikkate alınırsa, toplam euro karşılığı 222 milyon 136 bin 763 Euro’dur. Bunlar önümüzdeki dönemde, çeşitli vadelerle ödememiz gereken borcumuz ve yükümlülüğümüzdür.
Diğer borçlar kaleminin 4 Milyar 129 Milyon TL olarak gördüğümüz kalemin, yaklaşık 3 Milyar 510 Milyon TL’si başkanımız Sayın Ali Koç beyefendiye, kulübümüzün olan şahsi borcudur. Sayın başkanımız, çokça defa, kamuoyu önünde şu cümleyi kullanmıştır, “Benim Fenerbahçe’den herhangi bir alacağım yoktur.
Sayın başkanımız ile görüştüm. Resmi kayıtlarda borç gözüküyor. Bizzat görüştüm ve size şunu söyleyebilirim. Başkanımız şunu da bize beyan etti, varislerini de bağlayabilecek bir şekilde buna dair kulüpten alacağı olmadığına dair bir beyanat vermeye hazır olduğunu bana iletti.”
En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.




