USD39,59
%-0.32
EURO45,67
%-0.99
GBP53,68
%-0.71
BIST9.311,88
%-2.19
GR. ALTIN4.345,98
%1.44
BTC4.152.554,27
%0.72
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Honda Uzay Savaşlarında Yeniden Kullanılabilir Roket Test Etti

Honda, uzayda rekabete hazırlanıyor; R&D departmanı, 2029 hedefiyle yeniden kullanılabilir roketini teste tabi tuttu.

featured

Japon otomobil devi Honda, uzay savaşlarında yeni bir oyuncu olarak yükselmeye hazırlanıyor. Halihazırda uzaya roket fırlatma konusunda eline su dökülmeyen şirket SpaceX, şu anda sektörün en güçlü oyuncusu. Ancak şimdi başka sektörlerden şirketler de sahaya iniyor. Honda, bu doğrultuda Ar-Ge departmanı tarafından geliştirilen yeniden kullanılabilir bir roketi teste tâbi tuttu.

Falcon 9’un Yanında Küçük Kaldı Ama İşi Bitirdi

Bu roket sadece 6,3 metre yüksekliğindeydi. Bir dakikalık bir uçuşta yaklaşık 275 metre kadar uçtu ve inişini, hedef noktasının 37 cm yakınında bitirdi. Honda’nın buradaki amacı, roketin kalkış ve iniş stabilitesini sınayarak yeniden kullanım teknolojisinin temellerini test etmekti. İşte Honda’nın önemli bir kilometre taşını oluşturacak o test süreci:

[embedded content]

SpaceX’e Rakip Mi Doğuyor?

Tabii böyle bir test roketinin Falcon 9 gibi bir sistemle savaşması henüz mümkün değil. Zaten roketin ticari kullanımıyla ilgili herhangi bir karar verilmiş de değil. Honda, şu an temel araştırma aşamasında. Her şey yolunda giderse bu sistem gelecekte uydu fırlatma sistemlerinde kullanılabilir. Elbette ki bunun için önce belli başlı hedeflere ulaşılması gerekiyor.

Honda şimdilik suborbital fırlatma gerçekleştirmek ve uzay veri sistemlerinin artan ihtiyaçlarına çözüm sunmak üzerine odaklanacak. Takvimler ise 2029’u gösteriyor. Otomativ mühendisliğindeki deneyimini kullanarak SpaceX ve Blue Origin‘in ürettiklerinden daha uygun maliyetli ve tekrar kullanılabilecek bir roket sistemi üretmek için yaklaşık 4 senesi var.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Bir Cevap Yazın

5 Yorum

  1. 20 Mayıs 2025, 06:19

    Honda’nın uzay teknolojilerine girmesi heyecan verici! Ancak, SpaceX gibi büyük bir rakiple nasıl rekabet edecekler merak ediyorum.

  2. Honda’nın projeye odaklanması güzel ama 2029’a kadar bir şeyler yapmaları gerektiği kesin. Zamanla yarışacaklar.

  3. 28 Mayıs 2025, 06:19

    Gerçekten ilginç bir proje, Honda’nın mühendislik becerileri buna nasıl yansıyacak, onu görmek için sabırsızlanıyorum.

  4. 6,3 metre yüksekliğinde bir roket görmek ilginç! Daha fazla detay paylaşırsanız sevinirim.

  5. 16 Haziran 2025, 06:19

    Bu makaleyi beğendim ama Honda’nın roketinin ticari kullanıma geçmesi için gerekli adımları atabileceğinden şüpheliyim.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

KAI ile Haber Hakkında Sohbet