USD39,59
%-0.32
EURO45,67
%-0.99
GBP53,68
%-0.71
BIST9.311,88
%-2.19
GR. ALTIN4.345,98
%1.44
BTC4.145.070,64
%-0.89
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İran’ın balistik füzeleri İsrail’e 287 milyon dolara mal oldu, 24 ölü var

İsrail'in 13 Haziran'da başlattığı "Yükselen Aslan" saldırılarına karşı İran, altıncı günde balistik füzelerle misilleme yaparak, İsrail'e maliyetin 287 milyon dolara ulaştığını açıkladı.

featured
İran'ın bir gecede attığı füzelerin İsrail'e maliyeti 287 milyon dolarOrta Doğu’da tansiyon had safhada…

İsrail’in 13 Haziran’da başlattığı “Yükselen Aslan” saldırılarına karşılık İran’ın yaptığı misillemelerle başlayan savaş, altıncı gününe girdi.

BİR GECENİN İSRAİL’E MALİYETİ 287 MİLYON DOLAR

Karşılıklı sert saldırılar devam ederken İran’ın balistik füzelerle bir gecede yaptığı misillemenin maliyetinin İsrail için yaklaşık 287 milyon dolar olduğu belirtildi.

Haaretz gazetesinin haberinde, İsrail hava savunma sistemlerinin Gazze Şeridi’ne saldırıların başlamasının ardından ciddi zorluklarla karşılaşmaya başladığı, İran’dan atılan balistik füzelerle bu zorlukların üst seviyeye ulaştığı aktarıldı.

DÜZİNELERCE FÜZE

İran’dan atılan füzelerin çoğunun engellendiği vurgulanan haberde, bir kısmının ise hava savunma sistemini aşarak can kayıpları ve büyük çaplı maddi hasara neden olduğu ifade edildi.

Haberde, önceki gece İran’dan atılan 10-12 balistik füzeye hava savunma sistemiyle müdahalenin maliyetinin de 287 milyon doları bulduğu vurgulandı.

Haaretz’e konuşan İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii (IAI) CEO’su Boaz Levy, İsrail hava savunma sistemlerine ilişkin “Nisan ayında bize 100 füze fırlattılar. Ekim’de bu sayı 200’e ulaştı. Şimdi hızlı bir şekilde düzinelerce füzeden oluşan dalgalar geliyor.” dedi.

“AĞIR EKONOMİK YÜK”

İsrail’de yayımlanan ekonomi gazetesi Globes, İsrail hava savunma sistemlerinin maliyetinin Tel Aviv yönetimine ağır bir yük oluşturduğunu yazdı.

Demir Kubbe’nin atılan bir roket veya füzeyi engellemesinin maliyetinin yaklaşık 30 bin dolar, Davut Sapanı’nın yaklaşık 700 bin dolar, Arrow 2 ve Arrow 3 hava savunma sistemlerinin ise sırasıyla yaklaşık 1,5 milyon dolar ve 2 milyon dolar olduğu belirtildi.

İsrail Hükümeti Basın Ofisi bugün yaptığı açıklamada, İran’ın 13 Haziran’dan bu yana 400’den fazla balistik füze ve yüzlerce insansız hava aracı fırlattığını, bunların yaklaşık 35’inin İsrail’de çeşitli alanlara isabet ettiğini bildirdi.

İSRAİL’DE EN AZ 24 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail’in 13 Haziran’da başlattığı saldırılarda İran Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve bazı üst düzey komutanlar ile 9 nükleer bilim insanı saldırılarda hayatını kaybederken, toplam sivil can kaybı da 224 olarak açıklandı.

İran ordusunun İsrail’e balistik füzelerle yaptığı misillemede ise 24 kişinin öldüğü aktarıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Bir Cevap Yazın

5 Yorum

  1. Bu tür durumlar her zaman yalnızca zarar ve kayıplarla sonuçlanıyor. Barış için bir yol aramak gerek.

  2. 2 Haziran 2025, 06:34

    Bu yazı İran’ın füzeleri ile ilgili durumun ciddiyetini iyi özetlemiş.

  3. 3 Haziran 2025, 06:34

    Bu yazı beni çok endişelendirdi. 24 kişinin hayatını kaybetmesi ne kadar trajik bir durum.

  4. İran’ın balistik füzeleri İsrail’e bu kadar büyük bir zarar verebildiyse, bu nasıl bir ilerleme?

  5. 17 Haziran 2025, 06:34

    Yazıda bahsedilen maliyetler gerçekten düşündürücü. Savaşların ekonomik etkileri genellikle göz ardı ediliyor.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

KAI ile Haber Hakkında Sohbet