USD38,85
%-0.01
EURO43,77
%0.90
GBP51,98
%0.71
BIST9.668,36
%1.33
GR. ALTIN4.035,10
%0.85
BTC0,000000
%0
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İsrail Bakanı Cohen İran’a karşı yıkım tehdidinde bulundu Tahran’da 100 bina yıkılacak

İsrail Enerji Bakanı Eli Cohen, İran'a saldırıların ardından "her yıkılan binaya karşılık 100 bina" yıkılacağını belirtti. Tahran yönetimini tehdit eden Cohen, Tel Aviv yakınlarındaki hasar incelemesinin ardından açıklama yaptı.

featured

İsrail Enerji Bakanı Eli Cohen, “İsrail’de yıkılan her binaya karşılık Tahran ve İran’da 100 bina yıkılacak.” dedi.

Yerel basındaki haberlere göre, Cohen, İran’ın gece füzelerle düzenlediği misilleme saldırısında Tel Aviv yakınlarındaki Bat Yam kentinde vurulan bölgede incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Cohen, İran’a düzenledikleri saldırıların ardından yaşanan çatışmalar nedeniyle “tarihi günlerden geçtiklerini ve böylesi zamanlarda zor manzaralarla karşılaşıldığını” söyledi.

Cohen, İran’ın “nükleer silahların yanı sıra yüzlerce balistik füzeye sahip olmayı amaçladığı” iddiasında bulundu.

İran’ın saldırılarına karşılık vermeyi sürdüreceklerini söyleyen Cohen, “İsrail’de yıkılan her bir binaya karşılık Tahran ve İran’da 100 bina yıkılacak.” ifadesini kullandı.

Cohen’in Tahran yönetimine yönelik tehditlerinin ardından İsrail Başbakanlık Ofisinin bakanlara İran konusunda açıklama yapmamaları talimatı gönderdiği bildirildi.

İsrail’in İran’a şiddetli saldırılarıyla başlayan çatışma

İsrail, 13 Haziran’da İran’ın farklı kentlerindeki nükleer tesisler başta olmak üzere ordunun üst komuta kademesini de hedef olan geniş çaplı saldırılar düzenledi.

İran Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve bazı üst düzey komutanlar ile 9 nükleer bilim insanı saldırılarda hayatını kaybederken, toplam sivil can kaybı da 78 olarak açıklandı.

İran ordusunun İsrail’e balistik füzelerle yaptığı misillemede 13 kişinin öldüğü, 400’den fazla kişinin yaralandığı aktarıldı.

Türkiye başta olmak üzere çok sayıda ülke İsrail’i kınadı.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Bir Cevap Yazın

5 Yorum

  1. Esasında, bu açıklamaların ardından uluslararası toplumun nasıl bir tepki vereceğini merak ediyorum. Umarım daha fazla çatışma olmadan sorun çözülür.

  2. İsrail’in bu tür tepkileri anlaşılır ama sonuçta sivil kayıplar da oluyor. Barış için daha yapıcı yollar bulmak zorundayız.

  3. 28 Mayıs 2025, 15:51

    Yazı çok bilgilendirici, bölgedeki gelişmeler hakkında daha fazla haber bekliyoruz. Ancak herkesi etkileyen bu çatışmaların sona ermesini umuyorum.

  4. 1 Haziran 2025, 15:51

    Cohen’in ifadeleri bölgedeki gerilimi daha da artıracak gibi görünüyor. Yine de, böyle bir tehdidin arkasında durmak ne kadar mantıklı?

  5. Gerçekten de İran’ın nükleer silahlanmasına karşı bir şeyler yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ancak bu tür tehditler kalıcı çözümler getirmeyecek.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.