
İsrail’in başlattığı ve İran’ın da peşe peşe Tel Aviv’e füze yolladığı saldırılar devam ediyor.
İki ülke arasında karşılıklı saldırılar sürerken, ABD Başkanı Donald Trump ise dikkat çeken açıklamalara imza atıyor.
“ONU ÖLDÜRMEYECEĞİZ”
Trump, son olarak yaptığı açıklamada, Hamaney’in saklandığı yeri bildiklerini duyurdu.
“Hamaney’in saklandığı yeri biliyoruz” diyen Trump, “Onu öldürmeyeceğiz ama sabrımız tükeniyor” şeklinde konuştu.
Öte yandan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da, karşılıklı süren savaşın sonlanması için İran dini liderinin öldürülmesi gerektiğini açıklamıştı.
“İRAN’DA HAVA HAKİMİYETİ TAMAMEN BİZDE”
Ayrıca açıklamalarında Trump, İran semasında kontrolün kendilerinde olduğunu da duyurdu.
Donald Trump, şu sözleri sarf etti.
İran’da hava hakimiyeti tamamen bizde. Kimse bizden iyisini yapamaz. İran ekipmanları ABD’ninkiler ile kıyaslanamaz.
ABD İSTİHBARATINI KARŞISINA ALMIŞTI
Trump, daha öncesinde de, İran’ın nükleer silah üretmediğini bildiren ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Tulsi Gabbard’ı yalanlayarak, “(Gabbard’ın) Ne söylediğini umursamıyorum. Bence bir tane üretmeye çok yakınlardı.” ifadesinde bulunmuştu.
İRAN LİDERİNE SUİKAST PLANINA NETANYAHU’DAN YANIT
“İran liderine suikast planını, çatışmayı tırmandıracağı endişesiyle reddettiği” yönündeki iddiaları yanıtlayan Netanyahu ise, “Bu, çatışmayı tırmandırmayacak, çatışmayı sona erdirecek.” demişti.
En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Yazıda bahsedilen noktalar oldukça önemli. Hamaney’in yerinin bilinmesi Trump’ın elini güçlendirebilir.
Fakat bu tür açıklamalar savaşın daha da büyümesine neden olabilir mi? Umarım herkes barış yoluna döner.
İran’ın askeri gücü ve ABD’nin hava hakimiyeti konularında daha fazla veri paylaşılmalı. Bu tür bilgiler çok önemli.
Bu konu gerçekten çok tartışmalı. Hem Trump’ın açıklamaları hem de Netanyahu’nun tavrı dikkat çekici.
Trump’ın açıklamaları, İran ve ABD arasındaki gerginliği arttırmakta. Umarım daha dikkatli adımlar atılır.