USD38,85
%-0.01
EURO43,77
%0.90
GBP51,98
%0.71
BIST9.668,36
%1.33
GR. ALTIN4.035,10
%0.85
BTC0,000000
%0
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İsrail’in birkaç gün içinde İran’a askeri operasyon planladığı!

İsrail'in birkaç gün içinde İran'a askeri operasyon gerçekleştireceği iddia edildi; ABD'nin destek sağlamayacağı öne sürülürken, bölgedeki gerilim artıyor.

featured

ABD medyasına konuşan kaynaklar, İsrail’in birkaç gün içerisinde İran’a askeri operasyon yapmayı planladığını iddia etti.

ABD-İran görüşmelerinin 15 Haziran’da Umman’da yeniden başlayacağı açıklaması ve ABD’nin Orta Doğu’daki zorunlu olmayan Amerikalı personelin görev yaptıkları ülkelerden ayrılmalarına izin vermesi gelişmelerinin ardından bölgeye ilişkin gündem durulmuyor.

NBC News’un haberinde, İsrail’in, İran’a saldırı planına ilişkin konuşan yetkililerin iddialarına yer verildi.

Söz konusu iddialarda ise, İsrail’in birkaç gün içerisinde İran’a askeri harekat düzenlemeyi planladığı ifadeleri yer aldı.

Söz konusu saldırının “büyük ihtimalle” ABD desteği olmadan gerçekleşeceğini öne süren kaynaklar, ABD’li yetkililerin böyle bir ihtimale karşı teyakkuzda olduğunu belirtti.

Kaynaklar ayrıca, ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Michael Erik Kurilla’nın, Capitol Hill’de vereceği ifadenin de, bu konuya odaklanabilmesi için ertelendiğini savundu.

NYT de İsrail’in saldırıya hazırlandığını öne sürdü

New York Times (NYT) gazetesinin ABD’li, Avrupalı ve İranlı yetkililere dayandırdığı haberinde de, İsrail’in İran’a yakın zamanda saldırı düzenlemeye hazırlandığı öne sürüldü.

Öte yandan yetkililer, hazırlanan saldırının kapsamına ilişkin bilgi paylaşmadı.

İranlı yetkililer ise, Tahran hükümeti ve ordu yetkililerinin olası bir İsrail saldırısına karşı planlama yapmak üzere toplandığını ve bu planların İsrail’e yüzlerce balistik füze ile karşılık vermeyi içerdiğini öne sürdü.

ABD’li kıdemli bir donanma yetkilisi, ABD’nin birkaç haftadır Umman Denizi’nde tuttuğu “Carl Vinson” adlı uçak gemisinin konumunu değiştirmeye yönelik planları olmadığını söyledi.

Orta Doğu’daki personel kararı

ABD Dışişleri Bakanlığı ile Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda, Orta Doğu’daki zorunlu olmayan Amerikalı personelin görev yaptıkları ülkelerden ayrılmalarına izin verildiği belirtilmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, Orta Doğu’daki ABD’li personelinin bazılarının ülkelerinden ayrılması kararını, “bölgenin tehlikeli bir yer haline gelebileceği” gerekçesiyle aldıklarını söylemişti.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Bir Cevap Yazın

5 Yorum

  1. 14 Mayıs 2025, 11:16

    Bu yazı çok bilgilendirici. Ancak daha fazla detay verilmesi, özellikle saldırının kapsamı hakkında önemli olurdu.

  2. 23 Mayıs 2025, 11:16

    Haberi okuyunca şaşırdım. ABD’nin desteği olmadan böyle bir adım atılması riskli.

  3. Bu gelişmelerin bölge için ne anlama geleceğini çok merak ediyorum, umarım gerilim artmaz.

  4. Bence bu durum çok ciddiye alınmalı. İran’ın karşılık vereceği iddiaları endişe verici.

  5. İsrail’in bu planları çok tehlikeli görünüyor. Umarım bir an önce barış sağlanır.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.