• İmsak 06:46
  • Güneş 08:19
  • Öğle 13:07
  • İkindi 15:25
  • Akşam 17:46
  • Yatsı 19:13
  • SONRAKİ NAMAZA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2025 - İstanbul
  1. Haberler
  2. Yerel haber
  3. İzmir’deki protestoların ardından tutuklanmışlardı: DİSK’ten o isimlere destek!

İzmir’deki protestoların ardından tutuklanmışlardı: DİSK’ten o isimlere destek!

featured
0
Paylaş

İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından İzmir’de gerçekleştirilen eyleme katılan DİSK Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin ve Genel-İş 3 No’lu Şube üyesi Mine Bilir geçtiğimiz günlerde ifadeye çağrılmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Gümüştekin ve Bilir, tutuklama talebiyle adliyeye sevk edilmişti. İki isim, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Yaşananların üzerine, DİSK Ege Bölge Temsilciliği bir kampanya başlattı. DİSK Ege Bölge Temsilciliği’nden yapılan paylaşımda, ifade özgürlüğünü savunan herkese çağrıda bulunuldu. Başlatılan kampanyada, Gümüştekin ve Bilir için destek mektupları yazılacak.

DİSK Ege Bölge Temsilciliği’nin kampanya ile ilgili olarak yaptığı açıklama şu şekilde:

“Demokrasiyi, adaleti ve hukuku savunan İzmir 8 No’lu Şube Başkanımız Deniz Şahin Gümüştekin ve 3 No’lu Şube Kadın Komisyonu Başkanımız Mine Bilir; haklı ve hukuksuz bir biçimde tutuklanmışlardır. Bu tutuklamalar, kadınların sendikal faaliyetler içerisinde de var olmasını engellemeye çabasıdır, ve kadın emeğinin görünür olmasını engelleme çabasıdır. Kadınlara gözdağıdır.

DİSK/Genel-İş 8 No’lu ve 10 No’lu Şube Kadın Komisyonları olarak arkadaşlarımızı yalnız bırakmıyor ve kadının emeğinin sesi daha da güçlü olsun diye bir mektup kampanyası başlatıyoruz.

İzmir 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin ve 3 No’lu Şube Kadın Komisyonu Başkanı Mine Bilir’le duygu ve düşüncelerimizi, ve yalnız olmadıklarına dair mektuplarımızı yazıyoruz. Birleşe birleşe kazanacağız.”

<!–

Gözden kaçırmayın

–>

İzmir'de DYO işçileri Yaşar Holding’in kapısına dayandı: Bu yoksulluğu kabul etmiyoruz
İzmir’de DYO işçileri Yaşar Holding’in kapısına dayandı: Bu yoksulluğu kabul etmiyoruz

İçeriği Görüntüle

Muhabir: NURCAN SAVRAN


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.