1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Kış Şartları ve Ramazan Ayı Kapıda: İnönü Caddesi Esnafı Yetkililerden Zaman İstiyor

Kış Şartları ve Ramazan Ayı Kapıda: İnönü Caddesi Esnafı Yetkililerden Zaman İstiyor

featured
0
Paylaş

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, İnönü Caddesi’nde zor şartlar altında faaliyet gösteren konteyner esnafını ziyaret etti. Yaklaşık 2-3 haftadır bölgedeki esnaflara alanın boşaltılmasına yönelik tebligatların ulaştığını ifade eden Karademir, mevcut ekonomik tablo ve mevsim koşullarının bu tahliyeyi imkansız kıldığını vurguladı.

“ŞU AN TAŞINMA İMKÂNLARI YOK”

 Bölgede yaklaşık 65 esnafın ekmek teknesini korumaya çalıştığını dile getiren Karademir, esnafın ekonomik olarak oldukça zor bir süreçten geçtiğini belirtti. Kış şartlarının devam etmesi ve Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle esnafın başka bir alana taşınacak maddi ve fiziki gücünün bulunmadığını söyleyen Karademir, birçok iş yerinin siftahsız kapandığına dikkat çekti.

VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI’NA SÜRE ÇAĞRISI 

Esnafların taleplerini Malatya Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı’na ilettiklerini ifade eden Karademir, devletin ve yerel yönetimlerin bu konuda duyarlı davranacağına inandığını söyledi. MAGİNDER olarak esnafın sorunlarını yerinde dinlediklerini belirten Karademir, tek isteklerinin Ramazan Bayramı sonrasına kadar ek süre tanınması olduğunu kaydetti.

BAŞKAN KARADEMİR: “BİRAZ DAHA ZAMAN TANINMALI” 

Esnafın taleplerini bizzat yerinde dinleyen MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi: “Esnafımızın talebi çok net. Ramazan Bayramı’ndan sonra yeni yerlerine geçmek istiyorlar. Hem hava şartlarının olumsuzluğu hem de ekonomik zorluklar göz önüne alındığında, biraz daha zaman tanınması her iki taraf için de hayırlı olacaktır. Biz de MAGİNDER olarak buradaki esnafımızın sorunlarını yerinde dinleyip yetkililere bir kez daha iletmek istedik. İnşallah Sayın Valimiz ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız buradaki esnafımıza biraz daha süre verir. Esnafımız da mağdur olmadan en kısa sürede yeni yerlerine geçer.”

HABER MERKEZİ-MALATYA 


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.