
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya’nın kültürel mirasını korumak ve deprem sonrası hasar gören ibadethaneleri yeniden ayağa kaldırmak amacıyla Ankara’da önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu ile bir araya gelen Ölmeztoprak, şehirdeki cami restorasyonları ve güçlendirme projelerindeki son durumu değerlendirdi.
KURBAN BAYRAMI’NA YETİŞMESİ PLANLANAN PROJELER…
Görüşmenin ana gündem maddesini, yaklaşan Kurban Bayramı’na kadar tamamlanması planlanan projeler oluşturdu. Özellikle şehrin sembolü olan Battalgazi Yeni Camii (Hacı Yusuf Taş Camii) hakkında detaylı bilgiler veren Ölmeztoprak, bu eserde ileri mühendislik ve özel teknolojilerin kullanıldığını belirtti. Ölmeztoprak, restorasyon süreçleri devam eden diğer yapılar hakkında şu bilgileri paylaştı: “Battalgazi Yeni Camii (Hacı Yusuf Taş Camii) Kurban Bayramı namazının kılınmasının hedeflendiği bu önemli eserde; çok güçlü ve derinlemesine zemin etütleri, ileri mühendislik ve özel teknoloji uygulamaları, aslına birebir kubbe, kubbede özel malzeme kullanımıyla ağırlığın hafifletilmesi ve dayanıklılığın artırılması sağlanıyor. Tarihî kimliğini koruyan, geleceğe güvenle taşınacak nitelikli bir yapı ortaya çıkacak inşallah. Battalgazi Akminare Camii Emir Ömer Mescidi her iki yapıda da restorasyon projeleri onaylandı, imalatlar hızla devam ediyor. İnşallah Kurban Bayramı’na ibadete açılması planlanıyor. Yeşilyurt Hıdır Ağa Camii, Yeşilyurt Kölükoğlu Camii proje süreçleri tamamlandı, uygulamalar sürüyor. İnşallah Kurban Bayramı’nda hemşehrilerimizle buluşması hedefleniyor. Battalgazi Namazgâh Sütlü Minare’de güçlendirme ve restorasyon imalatları devam ediyor. İnşallah Kurban Bayramı’na açılması planlanan eserler arasında.”
AKÇADAĞ ÇARŞI CAMİİ İÇİN…
Akçadağ ilçesindeki vatandaşların yoğun taleplerini de gündeme getiren Milletvekili Ölmeztoprak, Akçadağ Çarşı Camii’ndeki süreci yakından takip ettiklerini vurgulayarak; “Bu talebin takipçisi olarak, Kurban Bayramı namazının Allah’ın (CC) izniyle Akçadağ Çarşı Camii’nde eda edilmesi için güçlü bir irade ve gayret ortaya koyuyoruz.” dedi.
DİĞER PROJELERDE HEDEF HAZİRAN VE TEMMUZ
Görüşmede ayrıca Darende Hüseyin Paşa Camii, Yeşilyurt Camii Kebir, Hacı Bekir Camii ve Hacı Derviş Camii projeleri de ele alındı. Bu eserlerdeki çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Ölmeztoprak, haziran sonu ile temmuz başı itibarıyla bu yapıların da ibadete açılmasının hedeflendiğini kaydetti.
Sürece katkı sunan tüm teknik ekiplere ve Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu’ya teşekkür eden Ölmeztoprak, şu temennide bulundu: “İnşallah tamamlanan her camimiz; saf tutulan namazlara, edilen dualara, bayram sabahlarının bereketine vesile olsun. Bu eserler, milletimizin birlik ve dirliğinin sembolü olarak uzun yıllar hizmet versin.”
HABER MERKEZİ-MALATYA
En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.



