Malatya Valisi Seddar Yavuz, il genelinde beklenen yoğun kar yağışı ve kuvvetli don riski nedeniyle 31 Aralık’ta eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla il genelinde kapsamlı bir tedbir kararı alındığı bildirildi.
TÜM EĞİTİM KURUMLARI TATİL EDİLDİ
Alınan karar doğrultusunda; 31 Aralık 2025 Çarşamba günü, tüm resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, rehabilitasyon merkezleri ile Kur’an kurslarında (yetişkinlere yönelik kurslar hariç) eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Kar yağışının yılbaşı tatiliyle birleşmesiyle birlikte, Malatya’daki öğrenciler 2 Ocak Cuma günü yeniden ders başı yapacak.
KAMU PERSONELİNE İDARİ İZİN MÜJDESİ
Valilik açıklamasında eğitim faaliyetlerinin yanı sıra kamu çalışanlarına yönelik düzenlemeler de yer aldı. Açıklamada, kamu kurumlarında görev yapan hamile ve engelli personel ile çocuğu kreş veya anaokuluna devam eden anneler ve kronik rahatsızlığı bulunan personelin aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi.
VALİ YAVUZ’DAN İYİ TATİLLER MESAJI
Hava koşullarına ilişkin gelişmelerin yakından takip edildiğini vurgulayan yetkililer, kamuoyunun resmi kanallar üzerinden yapılacak duyuruları dikkate alması çağrısında bulundu. Vali Seddar Yavuz da sosyal medya hesabı üzerinden kar tatili haberini paylaşarak öğrencilere ve öğretmenlere iyi tatiller dileklerini iletti.

HABER MERKEZİ-MALATYA
En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.

