Tüm Emeklilerin Sendikası Malatya Şubesi üyeleri, yılın ikinci gününde ekonomik sıkıntılara ve düşük zam oranlarına dikkat çekmek amacıyla bir protesto gösterisi düzenledi. İsmet Paşa Caddesi Çeşme Durağı’nda toplanan sendika üyeleri, taleplerini kamuoyuyla paylaştı.
ENFLASYON VERİLERİNE TEPKİ
Basın açıklamasını okuyan Tüm Emeklilerin Sendikası Malatya Şube Başkanı Bekir Erdem, açıklanan resmi enflasyon verilerinin gerçek hayat pahalılığını yansıtmadığını savundu. Erdem, “Açıklanan resmi enflasyon verileri emeklilerin yaşadığı gerçek hayat pahalılığını yansıtmadığını söyledi. Gıda, kira, enerji ve sağlık harcamalarındaki artışların düşük gösterildiğini belirterek, bu durumun emeklilere yapılan zam oranlarının meşrulaştırılmasına hizmet ettiğini” ifade etti.

ASGARİ ÜCRET VE EMEK ÜZERİNDEKİ BASKI
Erdem, asgari ücret artışlarının enflasyonun gerisinde kaldığına değinerek, 2024 ve 2025 yıllarındaki rakamsal farklara dikkat çekti. Asgari ücretin resmi enflasyon oranında artırılması durumunda bugün 32 bin 156 lira olması gerektiğini belirten Erdem, “Aradaki yaklaşık 4 bin 100 liralık farkın emeğin bilinçli biçimde ezildiğinin göstergesi olduğunu” kaydetti.

BARINMA SORUNU VE YOKSULLUK VURGUSU
Emekli aylıklarına yapılması planlanan artışların bir zam değil, yoksulluğu derinleştirme çabası olduğunu dile getiren Erdem, ekonomik krizin emeklileri sağlıksız koşullara ittiğini söyledi. Erdem, “Çok sayıda emeklinin pansiyonlarda, ucuz otellerde ve sağlıksız koşullarda yaşamaya zorlandığını” ifade ederek barınma krizinin boyutlarına vurgu yaptı.
SAYYANEN ZAM VE SAĞLIKTA REFORM TALEBİ
Bekir Erdem, sendikanın çözüm önerilerini ve taleplerini şu sözlerle sıraladı: “Tüm emeklilere derhal seyyanen zam yapılması gerektiğini vurguladı. Bu artışın en az 20 bin lira olması, kök aylık uygulamalarıyla gasp edilmeden tüm emekli maaşlarına eşit şekilde yansıtılması gerektiğini belirten Erdem, en düşük emekli aylığının yeni işe başlayan bir memur maaşına eşitlenmesini istedi. Erdem ayrıca, sağlıkta katkı payları, muayene ücretleri ve ilaç farklarının tamamen kaldırılması çağrısında bulundu.”

KAYNAK: MHA
En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.




