
Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, şehir genelindeki altyapı iyileştirme çalışmaları kapsamında planlı bir su kesintisine gidileceğini açıkladı. Yapılan duyuruda, mevcut boru hattındaki bağlantı çalışmaları nedeniyle Battalgazi ilçesinin bazı noktalarında geçici süreliğine su verilemeyeceği belirtildi.
SEKİZ SAATLİK PLANLI ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRİLECEK
MASKİ’den yapılan açıklamaya göre; 5 Ocak 2026 Pazartesi günü saat 11.00 ile 19.00 arasında teknik bir çalışma yürütülecek. Bu kapsamda, 150 mm çaplı duktil borudan 100 mm çaplı duktil boruya bağlantı işlemi gerçekleştirilecek. Planlı bakım ve onarım çalışmaları doğrultusunda yapılacak bu müdahale, altyapının daha sağlıklı işlemesini amaçlıyor.
KESİNTİDEN ETKİLENECEK BÖLGELER
Söz konusu teknik çalışma nedeniyle Battalgazi ilçesine bağlı şu noktalarda su kesintisi yaşanacak:
Aslanbey Mahallesi 5. Sokak
Nuriye Mahallesi 4. Sokak
ABONELERE ÖNLEM ALIN UYARISI
MASKİ yetkilileri, altyapı çalışmalarının planlanan süre içerisinde bitirilmesi için ekiplerin sahada olacağını ifade etti. Kesintinin yaşanacağı bölgedeki abonelerin mağduriyet yaşamamaları adına, su ihtiyaçlarını önceden stoklayarak gerekli tedbirleri almaları istendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından şebekeye suyun kontrollü bir şekilde yeniden verileceği kaydedildi.
KAYNAK: MHA
En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.




