• İmsak 06:47
  • Güneş 08:20
  • Öğle 13:08
  • İkindi 15:27
  • Akşam 17:47
  • Yatsı 19:14
  • SONRAKİ NAMAZA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2025 - İstanbul
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Netanyahu İran’ın uranyumunu taşıdığı iddialarına ilginç istihbarat olduğunu söyledi

Netanyahu İran’ın uranyumunu taşıdığı iddialarına ilginç istihbarat olduğunu söyledi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran’ın 400 kilogram yüzde 60 zenginleştirilmiş uranyumunun gizli bir yere taşındığı iddialarını gündeme getirerek, harekete geçme zamanı olduğunu vurguladı.

featured
5
Paylaş
Netanyahu, 'İlginç bir istihbarata' sahibiz diyerek açıkladı!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran’ın ABD saldırısı öncesi zenginleştirilmiş uranyumun büyük kısmını gizli bir yere taşındığı iddialarına değindi.

İDDİA ETTİ AYRINTI VERMEDİ

Netanyahu, İsrail’in İran’ın 400 kilogram yüzde 60 zenginleştirilmiş uranyumunun nerede olduğuna dair “ilginç istihbarata” sahip olduğunu iddia etti ancak ayrıntı vermedi.

Netanyahu, İsrail’in İran’a karşı “harekete geçmesi gerektiğini” çünkü İran’ın Eylül 2024’te Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesinin ardından nükleer silahlanma konusunda programı hızlandırdığını iddia etti.

ABD Başkanı Trump ve İsrail Başbakanı NetanyahuABD Başkanı Trump ve İsrail Başbakanı Netanyahu

“AMERİKA İÇİN DOĞRU OLANI YAPACAKTIR”

ABD Başkanı Donald Trump ile bu konuda endişelerini paylaştığını aktaran Netanyahu, “Ona harekete geçmemiz gerektiğini söyledim ve o da bunu çok iyi anladı. İş başa düştüğünde doğru olanı yapacağını biliyordum. Amerika için doğru olanı yapacaktır. Özgür dünya için doğru olanı yapacaktı. Uygarlık için doğru olanı yapardı” dedi.

Netanyahu: “İran’ın 400 kilogram yüzde 60 zenginleştirilmiş uranyumunun nerede olduğuna dair ‘ilginç istihbarata’ sahibiz.”Netanyahu: “İran’ın 400 kilogram yüzde 60 zenginleştirilmiş uranyumunun nerede olduğuna dair ‘ilginç istihbarata’ sahibiz.”

ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ URANYUMUN GÖMÜLÜ OLDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ

ABD’nin İran’ın Fordow, Natanz ve İsfahan’daki nükleer tesislerine yönelik düzenlediği saldırıların ardından konuşan ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’ın saldırı öncesi zenginleştirilmiş uranyumun büyük kısmının Fordow tesisinden gizli bir yere taşındığı iddialarına değinmişti.

Rubio, “Uranyumun taşındığına dair bir işaret yok. Şu anda İran içinde hiçbir şeyi taşıyamazlar. Bir kamyon bir yere hareket ettiğinde, İsrail bunu görür, hedef alır ve imha eder. Taşındığını sanmıyorum. Bu nedenle bizim değerlendirmemiz, İsfahan’da yerin derinliklerinde çok miktarda yüzde 60 zenginleştirilmiş uranyumun gömülü olduğunu varsaymamız gerektiği yönünde” demişti.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. 24 Mayıs 2025, 04:30

    Uranyumun nerede olduğuna dair somut bir kanıt yoksa, bu tür iddialar yanıltıcı olabilir.

    Cevapla
  2. Netanyahu’nun söylediklerini dikkate almak önemli. Ancak, USA’nın da bu duruma nasıl tepki vereceğini merak ediyorum.

    Cevapla
  3. 6 Haziran 2025, 04:30

    Ortam oldukça gergin. İran’ın nükleer programıyla ilgili endişeler her zaman tartışmalı bir konu olmuştur.

    Cevapla
  4. 13 Haziran 2025, 04:30

    Netanyahu’nun iddiaları ilginç ama daha fazla ayrıntı vermesi gerektiğini düşünüyorum.

    Cevapla
  5. 15 Haziran 2025, 04:30

    Bu konu gerçekten hassas ve İsrail’in aldığı önlemler çok önemli. Zamanla neler olacağını göreceğiz.

    Cevapla
Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.