CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen yaptığı açıklamada, “Sibirya üzerinden bir soğuk hava dalgası geliyor. Sıcaklıklar düşecek. Anadolu’nun hemen hemen her tarafına cumartesi-pazar günü kar yağışı bekliyoruz. Soğuk hava önümüzdeki 10-15 gün devam edecek” dedi. Prof. Dr. Şen, “Ankara beyaza bürünebilir pazar günü hatta cumartesi akşamı. İstanbul’da pazar akşamı ve pazartesi sabaha karşı karla karışık yağmur, Anadolu Yakası’nda yüksek kesimlerinde kar yağışı gözükebilir” diye konuştu. Öte yandan AKOM İstanbul’da bugünden itibaren 6 ila 8 günlük dönemde İzlanda kökenli soğuk hava dalgasının etkisi altında olacağını bildirdi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)’dan yapılan açıklamaya göre bugünden itibaren İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin kuzey ve iç bölgeleri, İzlanda soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek.
İstanbul’da bulutlu havanın yerini soğuk havanın etkisine ve fırtınaya bırakması öngörülüyor. Soğuk havanın da kentte 6 ila 8 gün etkili olması bekleniyor.
“SICAKLIKLAR DONDURUCU SEVİYEDEKİ SIFIR DERECELERE İNECEK”
Kentte sıcaklıkların bu geceden itibaren 5 dereceler civarına gerileyeceği, bölgedeki sıcaklıkların ise dondurucu seviyedeki sıfır derecelere ineceği tahmin ediliyor.
Kentte etkili olacak rüzgarın zaman zaman fırtına şeklinde saatte 30 ila 60 kilometre esmesi, beraberinde aralıklı yağış geçişlerinin yaşanması öngörülüyor.
“ANADOLU YAKASI’NIN YÜKSEK KESİMLERİNDE KARLA KARIŞIK YAĞMUR VE HAFİF KAR ETKİLİ OLACAK”
Şehrin büyük bölümünde yağmur şeklinde görülecek yağışların Avrupa Yakası’nın Arnavutköy, Eyüpsultan ve Sarıyer gibi kuzey bölgelerinde, Anadolu Yakası’nın Beykoz, Çekmeköy, Şile, Kartal, Sancaktepe, Sultanbeyli, Pendik, Tuzla gibi yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur ve hafif kar şeklinde olabileceği beklenirken, beraberinde buzlanma ve don uyarısı yapılıyor.

PROF. DR, ŞEN: SOĞUK HAVA DALGASI GELİYOR
CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Kışın ilk ayı bitmek üzere. Ama karın yanında soğuk geliyor. Bir soğuk hava dalgası geliyor. Nereden? Orta Avrupa’dan, Doğu Avrupa üzerinden. Yani kutuplardaki soğuk biraz yırtıldı orada aşağı doğru akmaya başladı. Sibirya üzerinden doğru da bizi etkileyecek. Ne zamandan itibaren, hafta sonundan itibaren. Sıcaklıklar 7-8 derece düşecek.

“ANADOLU’NUN HER NOKTASINA KAR DÜŞECEK”
İstanbul’da sıcaklık hafta sonu 6 dereceye kadar düşecek. Anadolu’da da bu düşüşler etkili olacak. Ankara’da 3 dereceye kadar sıcaklık düşecek. Gündüz sıcaklıklarından bahsediyorum. Bunun yanında Anadolu’nun hemen hemen her tarafına cumartesi-pazar günü, nereler hariç, Akdeniz Bölgesi, Kıyı Ege ve Trakya hariç, kar yağışı bekliyoruz. Ama Marmara’nın doğusuna Kocaeli, İzmit, Düzce taraflarına kar yağışı olacak.

KAR YAĞIŞI NERELERDE YOĞUN OLACAK?
Kar yağışı nerelerde yoğun olacak ve ulaşımda etkili olacak? Batı Karadeniz’in iç kesimleri, yani Sakarya, Düzce, Bolu, Kastamonu’da kar yoğun şekilde görünüyor. Zonguldak ve Bartın’ın iç kesimlerinde de kar yağışı yüksek seviyede gözüküyor. Buradaki vatandaşlarımızın ulaşıma dikkat etsinler. Cumartesi-pazar günü araçlarıyla dışarı çıkmasınlar.
Bunun yanında Doğu Anadolu’da kuvvetli kar yağışı var. Diğer bölgelerde de var kar yağışı ama o kadar kuvvetli değil.
“ANKARA BEYAZA BÜRÜNEBİLİR”
Ankara‘da cumartesi kar başlıyor, pazar günü biraz daha kuvvetleniyor. Ankara beyaza bürünebilir pazar günü hatta cumartesi akşamı.
“İSTANBUL’DA KARLA KARIŞIK YAĞMUR YAĞACAK”
Gelelim İstanbul’a. İstanbul’da kar biraz zor gözüküyor. Pazar akşamı ve pazartesi sabaha karşı karla karışık yağmur, Anadolu Yakası’nda yüksek kesimlerinde kar yağışı gözükebilir. Yılbaşında, yılın sonunda da kar yağışı gözükmüyor. Ümitlenmesin herkes. Hatta Batı bölgelerde yılbaşında kar gözükmüyor. Ama bu soğuk hava önümüzdeki 10-15 gün devam edecek gibi gözüküyor.
10-15 gün bu soğukların devam etmesi demek Anadolu’da kar yüksekliğinin daha da artması demek. Marmara’da kar var dedik, Uludağ’da, Kartepe’de kayak merkezlerinde kar olabildiğine olacak. Yüksek kar seviyeleri olacak.
Soğuk hava yarın akşamdan itibaren tüm Türkiye’de etkili olacak. Yağmur İstanbul‘da devam edecek. Yağmur olarak devam edecek.”
BUGÜN HAVA NASIL OLACAK? İŞTE 26 ARALIK CUMA HAVA DURUMU
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre: Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege (Denizli hariç), Doğu Akdeniz (Mersin hariç), İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra İç Ege, Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; gece saatlerinden itibaren Zonguldak, Bartın ve Düzce çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklığının halen mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, kuzey, iç ve doğu kesimler başta olmak üzere yurt genelinde hissedilir derecede (4 ila 10 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve doğulu, yurdun güneydoğu kesimlerinde güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların; gece saatlerinden itibaren Zonguldak, Bartın ve Düzce çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.




