• İmsak 06:46
  • Güneş 08:19
  • Öğle 13:07
  • İkindi 15:25
  • Akşam 17:46
  • Yatsı 19:13
  • SONRAKİ NAMAZA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2025 - İstanbul
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. OpenAI Yapay Zeka Destekli Bir Cihaz Üzerinde Çalışıyor

OpenAI Yapay Zeka Destekli Bir Cihaz Üzerinde Çalışıyor

featured
0
Paylaş

OpenAI CEO’su Sam Altman, şirketin yapay zeka destekli bir donanım cihazı üzerinde çalıştığını doğruladı. Altman, bu projenin, 2007 yılında piyasaya sürülen iPhone’un teknoloji dünyasında yarattığı devrim gibi bir etki yaratabileceğini belirtti. Proje, Apple’ın eski tasarım başkanı Jony Ive ile iş birliği içinde yürütülüyor. Cihazın detayları henüz açıklanmasa da, kullanıcıların yapay zeka ile etkileşim şeklini dönüştürmesi hedefleniyor.

OpenAI ve Jony Ive İş Birliği

Altman, bu projede Jony Ive ile birlikte çalışmayı planladıklarını açıkladı. Ive, Apple’da çalıştığı dönemlerde iPhone dahil birçok önemli cihazın tasarımını gerçekleştirmişti. İkilinin iş birliği, yapay zeka teknolojisiyle donatılmış yenilikçi bir donanım cihazı geliştirme hedefi taşıyor.

Projenin finansmanında, Steve Jobs’un eşi Laurene Powell Jobs’a ait olan Emerson Collective ve Ive’ın kendi yatırımları yer alıyor. The New York Times’a göre, proje için 2024 yılı sonuna kadar 1 milyar dolarlık bir fon sağlanması planlanıyor. Ayrıca, Ive’ın eski iPhone ekibinden bazı üyelerin de bu projede yer aldığı belirtiliyor.

OpenAI

Cihazın, yapay zekayı daha erişilebilir ve işlevsel hale getirecek özellikler sunması bekleniyor. Yapay zeka, mesajları özetleme, nesneleri tanımlama (örneğin bitkiler) ve karmaşık görevleri yönetme (örneğin seyahat rezervasyonları) gibi işlevler sunabilir. Bu yetenekler, geleneksel yazılımlardan daha fazla kullanıcı faydası sağlamayı hedefliyor.

Altman, projenin tamamlanmasının ve cihazın piyasaya sürülmesinin birkaç yıl sürebileceğini ifade etti. Ancak bu cihazın, yapay zekayı günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline getirecek yeni bir teknoloji olarak konumlandırılması bekleniyor.

OpenAI’in bu donanım projesi, yapay zekanın kullanım alanlarını genişletmeyi ve insanlarla etkileşim şeklini değiştirmeyi amaçlıyor. Projenin detayları henüz netleşmemiş olsa da, teknoloji dünyasında büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Cihazın, yapay zeka odaklı teknolojilerde yeni bir dönemin başlangıcı olabileceği düşünülüyor.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.