• İmsak 06:46
  • Güneş 08:19
  • Öğle 13:07
  • İkindi 15:25
  • Akşam 17:46
  • Yatsı 19:13
  • SONRAKİ NAMAZA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2025 - İstanbul
  1. Haberler
  2. TEKNOLOJİ
  3. Oppo Find X8 Ultra 10 Nisan;da tanıtılıyor 6100 mAh pil ile dikkat çekiyor

Oppo Find X8 Ultra 10 Nisan;da tanıtılıyor 6100 mAh pil ile dikkat çekiyor

0
Paylaş

Oppo, yeni nesil amiral gemisi modeli Find X8 Ultra’yı 10 Nisan’da tanıtmaya hazırlanıyor. Cihaz hakkında resmi bilgiler gelmeye başlarken, Oppo’nun ürün direktörü Zhou Yibao tarafından yapılan açıklamayla modelin pil kapasitesi netleşti. Oppo Find X8 Ultra, 6.100 mAh büyüklüğünde bir pile sahip olacak. Bu değer, önceki modeller olan Find X7 Ultra, Find X6 Pro ve Find X5 Pro’da yer alan 5.000 mAh’lik pillerle kıyaslandığında yüzde 22 oranında bir artışa işaret ediyor.

Bu artış, akıllı telefonlarda pil ömrünün giderek daha kritik bir kriter haline geldiği günümüzde dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Rakip üreticiler, pil kapasitesini artırırken çoğu zaman hızlı şarj desteğinden ödün vermek zorunda kalıyor. Fakat Oppo, bu dengeyi bozmayarak Find X8 Ultra’da 100W kablolu hızlı şarj desteğini korumayı başarmış görünüyor. Zhou Yibao’nun paylaşımına göre cihaz, 0’dan yüzde 100 doluluğa yalnızca 35 dakikada ulaşabiliyor. Bu değer, kullanıcıların günlük yoğun kullanım senaryolarında önemli bir avantaj sağlayabilir.

Teknik açıdan bakıldığında Find X8 Ultra, yalnızca pil kapasitesiyle değil, genel donanım özellikleriyle de üst seviye kullanıcıları hedefliyor. Qualcomm’un yeni nesil yonga seti olan Snapdragon 8 Elite, cihazın performans anlamında sınırları zorlayacağını gösteriyor. İşlemcinin enerji verimliliği ve işlem gücü konusunda oldukça iddialı olması, yüksek pil kapasitesiyle birleştiğinde uzun süreli yüksek performanslı bir kullanım deneyimi vadediyor.

Cihazın ön yüzünde yer alacak olan 6,82 inç büyüklüğündeki AMOLED ekran, yüksek yenileme hızı ve netlik özellikleriyle özellikle multimedya deneyimini önemseyen kullanıcılar için güçlü bir tercih haline geliyor. Ekranın genişliği ve renk doğruluğu, hem oyun hem de video izleme senaryolarında üst düzey bir deneyim sunacak biçimde tasarlanmış.

Find X8 Ultra’nın arka tarafında ise toplam beş adet kamera yer alacak. Dört tanesi 50 megapiksel çözünürlüğünde olan bu kameraların yanında bir adet spektral sensör bulunacak. Bu sensör türü, ışık tayfını daha hassas algılayarak renk doğruluğunu artırma konusunda önemli katkılar sunabiliyor. Mobil fotoğrafçılıkta henüz çok yaygın olmasa da, spektral sensörler özellikle profesyonel seviyeye yakın çekimlerde fark yaratabiliyor.

Oppo Find X8 Ultra Çin dışında satışa sunulacak mı?

Öte yandan, cihazın global pazarda satışa sunulup sunulmayacağı hâlâ belirsizliğini koruyor. Oppo, geçmişte Find X7 Ultra ve Find X6 Pro gibi modelleri yalnızca Çin pazarında kullanıma sunmuştu. Bu durumun Find X8 Ultra için de geçerli olabileceği düşünülüyor. Gelişmiş özelliklere rağmen cihazın sadece Çin’de satışa çıkması, uluslararası kullanıcılar açısından bir erişim kısıtı yaratabilir.

 


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.