
Ordu’nun Altınordu ilçesinde, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu bahçesinde meydana gelen olay, ilk yardım bilgisinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
Teneffüs sırasında bir öğrencinin boğazına cisim kaçması sonucu nefessiz kaldığını fark eden nöbetçi öğretmen Ahmet Çetinkaya, soğukkanlılıkla ve hızla müdahale ederek Heimlich manevrasını uyguladı. Çetinkaya’nın bilinçli ve yerinde müdahalesi sayesinde öğrenci sağlığına kavuştu.
Yaşanan olay sonrası öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, okul yönetimi ve veliler, gösterdiği duyarlılıktan dolayı öğretmen Ahmet Çetinkaya’ya teşekkür etti.
Uzmanlar, acil durumlarda doğru müdahalenin hayat kurtardığına dikkat çekerek, herkesin temel ilk yardım bilgisine sahip olması gerektiğini vurguluyor. HABER MERKEZİ
En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.




