
Ordu’nun Aybastı ve Kabataş ilçeleri arasında faaliyet gösteren Sütmar Süt Ürünleri Tesisi, bölge ekonomisine damga vurdu. Yaklaşık 3 bin üretici ailenin sütünü işleyerekhem kırsal kalkınmaya katkı sunan hem de tüketiciye güvenilir ürün ulaştıran tesis, yerel üretimin başarı hikayesine dönüştü.
Bağımsız denetim firmalarının kalite testlerinden başarıyla geçen Sütmar ürünleri, artık CarrefourSA mağazalarında “Gürata” markasıyla Türkiye genelinde satışa sunuldu. Raflarda yerini alan Gürata Eski Kaşar, Kolot Peyniri, Taze Kaşar, Göbek Kaşar ve Tereyağı çeşitleri, Karadeniz’in doğal lezzetini ülkenin dört bir yanına taşıyor.
CarrefourSA CEO’su Kutay Kartallıoğlu, yerel iş birliklerinin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Gürata iş birliğimiz bunun en güzel örneklerinden biri. CarrefourSA olarak yerel üreticilere destek veriyor, üreticilerimizin emeklerini müşterilerimizle buluşturuyoruz. Böylece hem üreticinin gelirini artırıyor hem de tüketicilere güvenilir, katkısız ve doğal ürünler sunuyoruz.”
Sütmar Genel Müdürü ise Ordu’nun süt potansiyelinin ulusal ölçekte tanıtılmasından memnun olduklarını belirterek, hedeflerinin yakın zamanda ihracat pazarlarına açılmak olduğunu ifade etti.
En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.




