
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2026 yılı bütçe görüşmeleri öncesinde gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş, bakanlığın hizmet kalitesini artırmak amacıyla gerçekleştirilecek büyük bir personel alımı müjdesi verdi.
Bakan Göktaş, 3 bin yeni alım müjdesini kamuoyu ile şu sözlerle paylaştı: “Hizmetlerimizin kalitesini artırmak amacıyla 3 bin yeni alımımız olacak. Bugün de bu müjdesi tüm kamuoyuyla paylaşmak istiyorum.”
PERSONEL ALIM İLANI RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI
Bakan Göktaş’ın duyurusunun ardından beklenen personel alım ilanı Resmi Gazete’de yayımlanarak resmiyet kazandı. Resmi Gazete’de yer alan ilana göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına toplam 3 bin personel alımı gerçekleştirilecek. Başvuru yapacak adayların dikkat etmesi gereken kritik tarihler de ilanla birlikte duyuruldu. Adaylar, 15-26 Aralık tarihleri arasında başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilecek. Başvuru yapacak adayların, pozisyonlara ait gerekli belgeleri ve başvuru koşullarını Resmi Gazete’de yayımlanan ilandan inceleyebileceği belirtildi.
DOĞUM İZNİ 24 HAFTAYA YÜKSELTİLİYOR
Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, personel alımının yanı sıra, çalışma hayatındaki kadınları ve aileleri yakından ilgilendiren önemli bir yasal düzenleme çalışması hakkında da bilgi verdi. Doğum izninin artırılması ve babalık izniyle ilgili çalışmaların gündemde olduğunu aktaran Bakan Göktaş, konuyla ilgili şunları ifade etti: “16 haftadan 24 haftaya yükseltmeye yönelik bir çalışmamız gündemde. Bu konuda geçtiğimiz hafta grubumuzla da istişare ettik. İnşallah Meclis’in çalışmasına bağlı olarak 2026’ının ilk başında olmasını ümit ediyoruz.”
KAYNAK: TRT
En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.




