• İmsak 06:46
  • Güneş 08:18
  • Öğle 13:07
  • İkindi 15:25
  • Akşam 17:46
  • Yatsı 19:12
  • SONRAKİ NAMAZA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2025 - İstanbul
  1. Haberler
  2. Yerel haber
  3. LGS'de Öğrenci Sayısının Rekor Artışı Soru İşaretleri Oluşturdu

LGS'de Öğrenci Sayısının Rekor Artışı Soru İşaretleri Oluşturdu

Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, LGS'ye dair adalet arayışını vurgulayarak sistemin sorgulanır hâle geldiğini belirtti.

featured
0
Paylaş

Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, LGS’nin milyonlarca öğrencinin hayatını doğrudan etkileyen bir eşik olduğunu vurgulayarak, “Ne var ki son yıllarda bu sistem hem pedagojik açıdan hem de adalet duygusu bakımından sorgulanır hâle gelmiştir” dedi.

SORU İŞARETİ OLUŞTURDU

Bu yıl tam puanla LGS birincisi olan öğrenci sayısında rekor artış yaşandığını belirten Karaman, “Bu yıl LGS’de 1’inci olan öğrenci sayısının rekor düzeyde artması tebrik edilecekken, gerçekleştirilen 2 sınav arasında sınavla ilgili yayılan PDF belgeleri, kamuoyunda ve özellikle okul tercih sürecinde olan öğrenciler ve velilerde soru işaretleri oluşturmuştur” ifadelerini kullandı.

Eğitimde fırsat eşitliğinin önemine vurgu yapan Karaman, “Adalet sadece mahkemelerde aranmaz, en başta eğitimde ve fırsatlarda yaşanmalıdır. Hakkaniyetsiz bir sınav düzeni binlerce öğrencinin umutlarını söndürür, ailelerinin güvenini zedeler. Bizler adaletin mülkün temeli olduğuna inanan, Hakk’ı üst tutan bir siyasi anlayışın temsilcileriyiz. Sınav sorularının çalındığı, liyakatin yok sayıldığı, emeklerin gasbedildiği günleri unutmadık” diyerek, geçmişten ders alınması gerektiğini ifade etti.

Sınav sonuçları ve uygulamalarla ilgili kamuoyunun açık ve net bir şekilde bilgilendirilmesi gerektiğini kaydeden Karaman, şunları kaydetti:
“Sınav sonuçlarıyla ilgili istatistiklerin şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması beklenir. Sınav uygulama esnasında vuku bulan mevzuata aykırı davranış ve uygulamalarla ilgili gereğinin derhâl yapılacağının ifade edilmesi beklenir ama siyasi polemiklere girmesi beklenemez.”

Kaynak: HABER MERKEZİ


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.