• İmsak 06:47
  • Güneş 08:20
  • Öğle 13:08
  • İkindi 15:27
  • Akşam 17:47
  • Yatsı 19:14
  • SONRAKİ NAMAZA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2025 - İstanbul
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Sarkozy yarın Paris’te hapse girecek cezaevi detayları öğrenildi

Sarkozy yarın Paris’te hapse girecek cezaevi detayları öğrenildi

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 13 Ekim'de PNF'ye gidip cezaevi detaylarını öğrenecek, yarın 09:30'da Paris'teki La Sante Cezaevi'ne girecek.

featured
0
Paylaş

Ulusal medyada çıkan haberlere göre, 13 Ekim tarihinde Ulusal Mali Savcılık Ofisi’ne (PNF) giderek cezaevi ve hapsolunacağı tarih hakkında bilgi alan Sarkozy’nin, yarın yerel saatle 09.30’da Paris’te bulunan La Sante Cezaevi’ne yerleştirileceği bildirildi.

Cezaevi yönetimi, Sarkozy’nin güvenliği için onu tek kişilik bir hücrede tutma kararı aldı. Le Figaro ve La Tribune Dimanche’a yaptığı açıklamada, mahkumiyet koşullarıyla ilgili herhangi bir talepte bulunmadığını ifade etti.

Sarkozy, 11 metrekarelik bir penceresi bulunan hücrede kalacak.

BFMTV ve Le Figaro’nun Cumhurbaşkanlığına yakın kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Sarkozy’nin tutukluluğunun başlamasından 4 gün önce, 17 Ekim tarihinde Elysee Sarayı’nda onunla bir araya geldi. İkilinin görüşmesine dair detaylar ise paylaşılmadı.

Sarkozy 5 Yıl Hapse Mahkum Edilmişti

Paris Ceza Mahkemesi, 25 Eylül’de Sarkozy’nin Libya davasında “kamu fonlarının zimmetine geçirilmesini gizlemek, pasif yolsuzluk, yasa dışı kampanya finansmanı ve suç işlemek amacıyla suç örgütü kurma” suçlamalarıyla ilgili kararını açıklamıştı.

Mahkeme, Sarkozy’nin pasif yolsuzluk, kamu fonlarının zimmetine geçirilmesini gizleme ve yasa dışı kampanya finansmanı suçlarını işlediğine yönelik delil bulunmadığına hükmederek, onu suç örgütü kurmaktan 5 yıl hapis cezasına mahkum etmişti.

Sarkozy karara itiraz etse de, mahkeme kararının doğası gereği temyiz sürecinin tamamlanmasından önce hapse girmesi kaçınılmaz hale gelmişti.

Fransa’da 2007-2012 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Sarkozy hakkında, “2007 yılında cumhurbaşkanı seçim kampanyasını yürütmek için o dönemin Libya lideri Muammer Kaddafi’den yasadışı bir finansal destek aldığı” iddia edilmişti. Bu iddiaların ardından 2013 yılında konuyla ilgili bir soruşturma başlatılmış ve kamuoyunda “Libya davası” olarak anılan yargı süreci başlamıştır.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.