• İmsak 06:48
  • Güneş 08:20
  • Öğle 13:09
  • İkindi 15:27
  • Akşam 17:48
  • Yatsı 19:14
  • SONRAKİ NAMAZA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2025 - İstanbul
  1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Suriye Fransa ve ABD PKK’nın kontrolündeki SDG ile görüşmeler yapacak

Suriye Fransa ve ABD PKK’nın kontrolündeki SDG ile görüşmeler yapacak

Suriye, Fransa ve ABD, PKK'nın kontrolündeki SDG'nin Suriye devletine entegrasyonu için Paris'te görüşmelere en kısa sürede başlanacağını açıkladı.

featured
0
Paylaş

Suriye, Fransa ve ABD, terörist grup PKK’nın yönlendirmesi altındaki SDG’nin kontrolündeki Kürt yapısının Suriye devletine entegrasyonu için Paris’te “en kısa sürede” müzakerelerin gerçekleştirileceği konusunda uzlaştıklarını açıkladılar.

Yapılan ortak basın açıklamasında üç ülke, “10 Mart anlaşmasının eksiksiz bir şekilde hayata geçirilmesi adına Suriye hükümeti ile Suriye Demokratik Güçleri arasında Paris’te düzenlenecek bir sonraki danışma turuna mümkün olduğu kadar çabuk ev sahipliği yapma gerekliliği hususunda mutabakata vardılar.” şeklinde ifadelere yer verdiler.

İPTAL EDİLMİŞTİ

Aslında SDG’nin lideri Mazlum Abdi ile Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani’nin, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack ve Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot ile Paris’te perşembe günü bir araya gelmesi bekleniyordu. Silahsızlanmayı talep edenlere karşı hareket eden SDG, son anda görüşmeye katılmaktan vazgeçmişti. Cuma günü ise Şeybani, Barrack ve Barrot arasında bir üçlü görüşme gerçekleştirildi. Barrot’un Mazlum Abdi ile telefonla görüşerek “yaklaşan müzakere oturumunu onayladığı” ifade edildi.

SURİYE: İLERLEME YOK

Suriye Dışişleri Bakanlığı, terörist grup SDG ile yapılan anlaşmanın herhangi bir ilerleme göstermediğini bildirdi. Paris’teki görüşme sırasında Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani, ABD Temsilcisi Barrack ve Fransa Dışişleri Bakanı Barrot ile bir araya gelirken, Suriye Dışişleri Amerikan İşleri Dairesi Müdürü Kutaybe İdlbi, Suriye’nin resmi devlet televizyonuna yaptığı açıklamada terörist grup PKK/YPG’nin Deyrizor’daki kaynaklarına el koyduğuna dikkat çekti. İdlbi, 10 Mart’ta SDG ile yapılan anlaşmanın hayata geçirilmesinde şu ana kadar herhangi bir gelişme kaydedilmediğini belirtti.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.