Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. Yerel haber
  3. Şehrin Acı Bilançosu Belli Oldu! Bir Yılda Dört Bin Yedi Yüz Otuz Üç Defin Yapıldı

Şehrin Acı Bilançosu Belli Oldu! Bir Yılda Dört Bin Yedi Yüz Otuz Üç Defin Yapıldı

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malatya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı, vatandaşların en acılı günlerinde yanlarında olmak adına yürüttüğü cenaze ve defin hizmetlerinin 2025 yılı raporunu yayımladı. Sunulan hizmetler kapsamında cenazelerin yıkanması, kefen ve levazım temini, morg hizmetleri ile taziye süreçlerine yönelik destekler titizlikle yürütüldü.

BİR YILDA 4 BİN 733 DEFİN İŞLEMİ

Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı tarafından paylaşılan verilere göre, 2025 yılı içerisinde toplam 4 bin 733 defin işlemi yapıldı. Vefat eden vatandaşlarımızdan 2 bin 154’ü Şehir Mezarlığı’na defnedilirken, 2 bin 18 cenaze ise ilçe ve mahalle mezarlıklarında toprağa verildi. İstatistiklere göre vefat edenlerin 2 bin 543’ü erkek, 2 bin 57’si kadın ve 133’ü çocuklardan oluştu.

CENAZE NAKİLLERİNDE SINIR TANINMADI

Belediye, sadece şehir içi definlerde değil, cenazelerin memleketlerine gönderilmesi noktasında da büyük bir özveri sergiledi. Yıl içerisinde 505 vatandaşın cenazesi nakil araçlarıyla, 55 cenaze ise hava yolu ile il dışına gönderilerek ailelerin mağduriyet yaşaması önlendi. Ayrıca bir cenaze işleminin nakli de yurt dışına gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi, ulaşım hizmetlerini kesintisiz bir şekilde sürdürmeye devam ediyor.

5 BİN 8 ADET TAZİYE ÇADIRI KURULDU

Cenaze sahiplerinin taziye süreçlerini daha sağlıklı bir ortamda geçirebilmeleri amacıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından sahada yoğun bir mesai harcandı. Bu kapsamda, gelen talepler doğrultusunda yıl boyunca toplam 5 bin 8 adet taziye çadırı hizmeti verilerek vatandaşların sosyal ihtiyaçları karşılandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, vatandaşların acılarını paylaşmaya, zor zamanlarında destek olmaya ve cenaze hizmetlerini titizlikle sürdürmeye devam edeceklerini bildirdi.

KAYNAK: MHA

Şehrin Acı Bilançosu Belli Oldu! Bir Yılda Dört Bin Yedi Yüz Otuz Üç Defin Yapıldı
0

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir