USD38,85
%-0.01
EURO43,77
%0.90
GBP51,98
%0.71
BIST9.668,36
%1.33
GR. ALTIN4.035,10
%0.85
BTC0,000000
%0
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İsrail, İran’ın Fordo nükleer tesisine saldırdı 78 ölü 329 yaralı var

İsrail, İran'da Fordo nükleer tesisini hedef alarak Tahran, Tebriz ve diğer şehirlere düzenlediği saldırılarda en az 78 sivilin ölümüne neden oldu.

featured

İran’ın yarı resmi Fars Haber Ajansı, İsrail saldırılarının sürdüğü İran’da, Fordo nükleer tesisinin hedef alındığını duyurdu.

İran medyasında paylaşılan görüntülere göre, şiddetli patlamalar Tahran’ın batısında meydana geldi.

Fars Haber Ajansına göre, kısa süre önce Fordo’daki nükleer saha alanından iki patlama sesi duyuldu ve tesisteki iki nokta hedef alındı.

⁠İsrail, İran’da birçok kente saldırı düzenledi

İsrail, sabaha karşı İran’ın başkenti Tahran, Tebriz, İsfahan’da bağlı Natanz bölgesindeki nükleer tesis ile Loristan, Kirmanşah, Şiraz, Huzistan, Hemedan ve Kum kentlerine saldırılar düzenlemişti.

Natanz’daki nükleer tesiste sızıntı olmadığı bilgisi verilmişti.

Saldırılarda İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, Hatemul Enbiya Merkezi Karargah Komutanı Gulamali Reşid, Devrim Muhafızları Hava ve Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade dahil üst düzey askeri yetkililer ile 6 nükleer bilim insanı hayatını kaybetmişti.

İsrail’in Tahran’daki saldırılarında sivil yerleşim yerleri de vurulurken aralarında kadın ve çocukların da olduğu 78 kişinin yaşamını yitirdiği, 329 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Tebriz’deki saldırılarda da şu ana kadar 18 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı.

Başkent Tahran dahil olmak üzere saldırılar aralıklarla devam ediyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran’a saldırı düzenlediklerini belirterek “tehlike ortadan kalkana kadar” saldırıların süreceğini söylemişti.

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, ülkede olağanüstü hal ilan ettiklerini duyurmuştu.

İsrail ordusu saldırılara 200’den fazla savaş uçağının katıldığını açıklarken insansız hava araçlarının da kullanıldığı kaydedilmişti.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Bir Cevap Yazın

5 Yorum

  1. 14 Mayıs 2025, 20:08

    İsrail’in bu tür saldırıları sürekli olarak devam ediyor gibi görünüyor. Durumun nasıl bir yere varacağını merak ediyorum.

  2. 16 Mayıs 2025, 20:08

    Bu durum gerçekten çok üzücü. Sivil kayıplar her zaman korkunç bir sonuç.

  3. 18 Mayıs 2025, 20:08

    Evet, yazıda belirtilen ölü sayısı oldukça yüksek. Bu tür çatışmaların son bulmasını umuyorum.

  4. 21 Mayıs 2025, 20:08

    Bu tür saldırıları kınamak lazım. Diplomasi yerine sürekli çatışma çözüm yöntemi olarak nasıl kabul edilebilir?

  5. 5 Haziran 2025, 20:08

    Makaleyi çok beğendim. Ancak daha fazla detay verilseydi, durumu daha iyi anlayabilirdik.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.