• İmsak 06:46
  • Güneş 08:18
  • Öğle 13:07
  • İkindi 15:25
  • Akşam 17:46
  • Yatsı 19:12
  • SONRAKİ NAMAZA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2025 - İstanbul
  1. Haberler
  2. Yerel haber
  3. Tarımda Güçlü Gelecek İçin Ayaş’tan Mesaj: Oktay Çiftçilerle Elele

Tarımda Güçlü Gelecek İçin Ayaş’tan Mesaj: Oktay Çiftçilerle Elele

featured
0
Paylaş

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay, Ayaş’ta çiftçilerle buluştu. AK Parti Ayaş İlçe Başkanı Sakin Gökmen ve teşkilat yöneticileriyle birlikte İlhanköy’e giden Oktay, çiftçilerin domates hasadına katıldı, köylülerle bir araya geldi.

Ayaşlı üreticilerin tarlalarında domates toplayan Oktay, çiftçilerle uzun süre sohbet ederek sorunlarını dinledi. Bölgedeki tarımsal faaliyetler üzerine görüş alışverişinde bulunan Oktay, köylülerin taleplerini not alarak çözüm önerileri geliştirmek için girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.

Gündeme Gelen Başlıca Konular

Ayaşlı çiftçilerle yapılan görüşmede özellikle gelir artırıcı tedbirler ve tarımsal kalkınmaya yönelik şu başlıklar öne çıktı:

Organik Ayaş Domatesinin ekim alanı ve rekoltesinin artırılarak gelecek nesillere taşınması,

Seracılığın geliştirilmesi,

Tarımsal sulama sorununa çözüm üretilmesi,

Gençlerin çiftçiliğe teşvik edilmesi,

Ayaş’ın organik domatesi, sebze-meyvesi, tarihi eserleri ve kaplıcalarının turizm potansiyeline kazandırılması.

Belediyelere Tepki

Köylüler, CHP’li Ayaş Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin sorunlarına eğilmediklerinden ve çözüm üretemediklerinden şikâyet etti. Bunun üzerine Oktay, hükümet, ilgili bakanlıklar ve kurumlarla iş birliği içerisinde çözümler geliştireceklerini belirtti.

Tarlada Samimi Buluşma

Çiftçilerin yoğun ilgisiyle karşılanan Oktay, üreticilerle birlikte domates topladı, dalından kopardığı Ayaş Domatesinin tadına baktı. Tarlada yapılan samimi sohbetlerde köylülerin demlediği çaydan içerek onlarla vakit geçirdi.

Oktay’ın Mesajı

Ziyaretin ardından Fuat Oktay şu ifadeleri kullandı:

“AK Parti Ayaş İlçe Başkanlığımızla birlikte Ayaş’ımızın bereketli topraklarında gönlü zengin çiftçi hemşehrilerimizle bir araya geldik. İlhanköy’deki çiftçilerimizin domates hasadına eşlik ederek üreticimizin alın terine ortak olduk, bol ve bereketli kazançlar diledik. Çiftçilerimizle tarlalarında buluşup hasbihal ettik, sorun ve taleplerini dinledik.

Ayaş İlçe ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin ilgisizliğinden yakınan çiftçilerimize, özellikle gelir artırıcı tedbirler çerçevesinde mutabık kaldığımız hususlarda Hükümetimiz, ilgili Bakanlıklarımız ve kurumlarımızla birlikte destek olmaya çalışacağımızı belirttik.

Çiftçilerimizin dertleriyle dertlenmeye, Ankara Vizyon 2035 projemiz kapsamında Başkentimizde tarımda, üretimde ve yerel kalkınmada güçlü bir gelecek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.