Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Trump’ın 12 Ülke Vatandaşlarına Seyahat Yasağı Los Angeles’taki Protestolar Sırasında Yürürlüğe Girdi

Trump’ın 12 Ülke Vatandaşlarına Seyahat Yasağı Los Angeles’taki Protestolar Sırasında Yürürlüğe Girdi

ABD'nin Los Angeles kentinde düzensiz göçmenlere destek gösterileri sürerken, Başkan Trump'ın 12 ülke vatandaşına seyahat yasağı yürürlüğe girdi.

featured
5
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin Los Angeles şehrinde, düzensiz göçmenlere destek vermek amacıyla düzenlenen gösteriler sürerken, Başkan Donald Trump’ın 12 ülkeden gelen vatandaşların ABD’ye seyahatini kısıtlayan kararı yürürlüğe girdi.

Trump’ın çoğunluğu Afrika ve Orta Doğu menşeli olan 12 ülke vatandaşlarına yönelik seyahat yasağı, göçmenlik uygulamaları konusundaki gerginliklerin arttığı bir zamanda yürürlüğe girecek.

Los Angeles’taki sınır protestolarının 3. gününde, Trump’ın “ulusal güvenliğe yönelik tehditleri” bahane göstererek 12 ülkenin vatandaşlarının ABD’ye girmesini yasaklama kararının yürürlüğe girdiği bildirildi.

Bu kararın, düzensiz göçmenleri desteklemek için yapılan ve giderek artan şekilde şiddetlenen gösteriler üzerinde nasıl bir etki yapacağı merak konusu.

Trump’ın, 5 Haziran’da bu seyahat yasağını içeren bir başkanlık kararnamesine imza attığı kaydedildi.

Bu kararname doğrultusunda, Afganistan, Myanmar, Çad, Kongo Cumhuriyeti, Ekvator Ginesi, Eritre, Haiti, İran, Libya, Somali, Sudan ve Yemen vatandaşlarının ABD’ye girişleri yasaklanmıştır.

Ayrıca, Trump, Burundi, Küba, Laos, Sierra Leone, Togo, Türkmenistan ve Venezuela’nın vatandaşlarına da seyahat kısıtlamaları getirmiştir.

Öte yandan, ABD’de yasal olarak ikamet eden veya geçerli bir vizesi bulunan ve “ABD’nin ulusal çıkarlarına hizmet eden” bu 19 ülkenin vatandaşları, bu kararnamenin kapsamı dışında bırakılmıştır.

Trump, Beyaz Saray’ın X sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, “Bize zarar vermek isteyen kişilerin ülkemize girmesine izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullanmıştır.

Donald Trump, seyahat kısıtlaması uygulanan ülke sayısının gerektiğinde güncelleyebileceğini ve “yeni tehditler ortaya çıktıkça” farklı ülkelerin de listeye ilave edilebileceğini açıklamıştır.

Trump’ın uyguladığı seyahat yasağı, ağırlıklı olarak Afrika ve Orta Doğu’dan gelen 12 ülkenin vatandaşlarını kapsamaktadır. Bunlar: Afganistan, Myanmar, Çad, Kongo Cumhuriyeti, Ekvator Ginesi, Eritre, Haiti, İran, Libya, Somali, Sudan ve Yemen’dir.
Seyahat yasağının yürürlüğe girmesi, ABD’deki düzensiz göçmenlere destek amacıyla düzenlenen gösterilerin üçüncü günüyle çakışması nedeniyle önemlidir. Göstericiler, bu durumun mülteci hakları ve uluslararası göçmenlik politikaları açısından ne anlama geleceğini merak ediyorlar.
Trump, bu seyahat yasağını “ulusal güvenliğe yönelik tehditler” gerekçesiyle savunmaktadır. Bu tehditleri gerekçe göstererek, yasağın uygulanmasıyla ABD’ye girmek isteyen tehlikeli bireylerin girişinin engellenmek istendiği ifade edilmektedir.
Kararnamede, seyahat kısıtlaması getirilen ülkeler arasında Burundi, Küba, Laos, Sierra Leone, Togo, Türkmenistan ve Venezüella da bulunmaktadır. Bu ülkelerin vatandaşlarının da ABD’ye seyahatlerinde sınırlamalar getirilmiştir.
ABD’de yasal olarak ikamet eden veya geçerli vizesi olan ve “ABD’nin ulusal çıkarlarına hizmet eden” 19 ülke vatandaşları, bu kararnamenin kapsamı dışında tutulmuştur. Yani bu bireyler yasağından etkilenmemektedir.
Evet, Trump seyahat kısıtlaması listesinde gerekli görüldüğü takdirde revize yapabileceğini belirtmiştir. “Yeni tehditler ortaya çıktıkça” farklı ülkelerin de listeye eklenebileceğini ifade etmiştir.
Los Angeles’taki protestolar, düzensiz göçmenlere destek amacıyla yapılmaktadır ve bu durum, yasakların yürürlüğe girmesiyle birlikte daha fazla dikkat çekmektedir. Göstericiler, bu yasakların insan hakları ve adalet konularında ne tür bir etkisi olacağı hakkında endişelerini dile getirmektedirler.
Trump’ın 12 Ülke Vatandaşlarına Seyahat Yasağı Los Angeles’taki Protestolar Sırasında Yürürlüğe Girdi
5

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir