USD38,41
%0.2
EURO43,76
%-0.02
GBP51,32
%-0.01
BIST9.432,55
%-0.61
GR. ALTIN4.100,23
%-0.71
BTC3.619.862,97
%-0.54
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Türkiye’de de satılacak Volvo EX30 için Belçika’daki üretim başladı

featured
Türkiye’de de satılacak tamamen elektrikli SUV modeli Volvo EX30 için Belçika merkezli üretimin resmi olarak başladığı bildirildi.

Daha önce Çin’de üretildiği için Türkiye’ye getirilemeyen Volvo EX30 için bugün Belçika’daki üretim başladı. Bu konuda yaptığı açıklamada “Volvo EX30’un Avrupa’da banttan inmeye başlaması, Türkiye için ayrı bir önem taşıyor” diyen Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Alican Emiroğlu, ek olarak şunları söyledi: “2023 yılından itibaren Çin’de üretimi gerçekleştirilen EX30’u değişen ithalat yönetmeliği sebebiyle ülkemizde sunamamıştık. Ancak Avrupa’da üretime başlanmasıyla birlikte uzun süredir beklenen EX30 artık Türkiye yollarına çıkmaya hazır. Volvo EX30’un Avrupa’da üretilmeye başlanması Türkiye için ayrı bir önem taşıyor, bu model sadece Türkiye pazarına özel 150 kW güce sahip motor seçeneği ile sunulacak. Türkiye, bu geçişte öncelikli pazarlar arasında yer alıyor. Ghent’teki tesisin ilk iki aylık kapasitesinin büyük bir kısmı bizim taleplerimiz için ayrıldı. EX30 ile ilgilenen müşterilerimiz nisan sonu itibariyle taleplerini web sayfamızdan iletebilecekler. Haziran ayı ortasında ise Türkiye lansmanımızı gerçekleştirerek fiyat bilgisini paylaşacağız. Temmuz ayı itibarıyla tamamen elektrikli EX30’u yollarda görmeye başlayacağız.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aracın Avrupa üretimi hakkında ek olarak şu bilgi verildi: “EX30’un Ghent üretim hattına eklenmesiyle birlikte, fabrikadaki istihdam sayısı yaklaşık 350 kişi artacak ve toplam çalışan sayısı 6.600’e ulaşacak. Volvo Cars Üretim ve Tedarik Zinciri Direktörü Francesca Gamboni, “EX30, Avrupa’daki premium elektrikli otomobil pazarındaki konumumuzu güçlendirmeye devam ediyor. EX30’un Avrupa’da, Ghent fabrikamızda üretilmesi otomobillerimizi en çok sattığımız yerde üretme stratejimizle tamamen örtüşüyor. Esnek küresel üretim ağımız, dayanıklılığımıza katkı sağlıyor ve üretim planlarımızı çevik bir şekilde uyarlamamıza olanak tanıyor.” dedi.”


En Son TV sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

En Son TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!