1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. 10 yıldır deniz dibindeydi! 150 metre boyunda: 3 parça halinde çıkardılar

10 yıldır deniz dibindeydi! 150 metre boyunda: 3 parça halinde çıkardılar

featured
0
Paylaş

Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2025 14:14

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarındaki Fener Adası bölgesinde denizin 30 metre derinliğinde bulunan 150 metre boyundaki 3 parça halindeki hayalet ağ, sudan çıkarıldı.

Haberin Devamı

Akdeniz Koruma Derneği ve Datça ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü 10 yıldan fazla bir süredir deniz dibinde olduğu tespit edilen hayalet ağın çıkarılması için harekete geçti.

10 yıldır deniz dibindeydi 150 metre boyunda: 3 parça halinde çıkardılar

Ortak çalışma ile su mühendislerinin gözetiminde, dalış okulu eğitmeni 6 dalgıç tarafından söz konusu hayalet ağ sudan çıkarıldı. Hayalet ağların yanı sıra çevredeki misinalarda toplanarak deniz ortamının temizliği sağlandı.

10 yıldır deniz dibindeydi 150 metre boyunda: 3 parça halinde çıkardılar

Yetkililer, hayalet ağların balıkları, deniz kaplumbağalarını ve mercan resiflerini tehdit ederek ekosistemi bozduğunu ve mikroplastik kirliliğine yol açtığını söyledi.

Haberin Devamı

Yapılan çalışmanın Akdeniz’de biyolojik çeşitliliği korumak için atılmış önemli bir adım olduğunu da kaydedildi.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.