İddiaya göre Kenyalı anne Linah Nyamota Sayisi, hasta olan 6 aylık kızı Melisa’yı komşusu ve bakıcısı İsha Kamara’ya bıraktı. Gece boyunca ateşi yükselen ve havale geçiren bebeğin durumunun ağırlaşması üzerine acil yardım hattı arandı. Hastaneye kaldırılan Melisa bebek, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Olayın ardından başlatılan soruşturmada, bebeğin kimliğinin bulunmadığı, anne ve bakıcının ise 2022 yılında Türkiye’ye geldikleri ve yasal kalış haklarının olmadığı belirlendi.
Gözden kaçırmayın
İçeriği Görüntüle
Anne ve bakıcının, bebeği zamanında hastaneye götürmedikleri gerekçesiyle kusurlu bulunduğu öğrenildi. Linah Nyamota Sayisi ile İsha Kamara, “bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Öte yandan Melisa bebeğin babasının Türk vatandaşı olduğu ve soruşturma kapsamında ifadesinin alınacağı bildirildi.
Olayla ilgili adli soruşturma sürüyor.
En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.




