Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2025 16:02
Diyarbakır Kadastro Mahkemesi’nde 1962’de açılan miras davası, 63 yıl sonra sonuçlandı. 7 bin 11 metrekarelik bölümü yol olarak kamulaştırılan arazinin kalan 19 bin 489 metrekaresinin, Abdulkadir Kikizade’nin 17 mirasçısı arasında paylaştırılmasına karar verildi.
Çınar ilçesi Hücetti Mahallesi’nde 26 bin 500 metrekarelik tarım arazisinin Maliye Hazinesi lehine tespitinin ardından Kikizade ailesinin başvurusu ile tespitin iptali için 25 Ocak 1962’de Diyarbakır Kadastro Mahkemesi’nde dava açıldı. Dava süresince çok sayıda hakim, savcı ve bilirkişi değişirken; defalarca keşif yapıldı. Dava açıldığında hayatta olan bazı mirasçılar hayatını kaybederken, bazı torunlar ve torun çocukları da davanın tarafı haline geldi. Geçen sürede aile dışından 2 kişi ise arazi üzerinde hak talep etti.

2 KİŞİ DAVA DIŞI BIRAKILDI
Söz konusu dava, 63 yıl sonra 27 Haziran 2025’te sonuçlandı. Duruşmada mahkeme, arazinin 7 bin 11 metrekarelik bölümünü Karayolları Genel Müdürlüğü’nce kamulaştırıldığı için paftada o şekilde gösterilmesi gerektiğini belirtti. Mahkeme, kalan 19 bin 489 metrekarenin ise arazinin sahibi Abdulkadir Kikizade’nin 17 mirasçısı arasında paylaştırılmasına karar verdi. 64 paya bölünen arazinin 16 payı eşi Sabiha Kikizade’ye, 3’er pay ise 16 çocuk ve toruna verildi. Arazide hak iddia eden 2 kişi de hak sahibi olmadıkları gerekçesiyle dava dışı bırakıldı. (DHA)

En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.



