Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. Yerel haber
  3. 8 yıldır atıl durumda olan otopark faaliyete geçiyor

8 yıldır atıl durumda olan otopark faaliyete geçiyor

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altınordu Belediyesi, 2017 yılında çalışmaları başlatılan, 2019 yılında yapımı tamamlanarak hizmete açılan ancak yaşanan su baskınları nedeniyle açıldığı günden bu yana kullanılamayan Bahçelievler Mahallesi Ulu Cami altındaki otoparkı yeniden kent yaşamına kazandırmak için harekete geçti. Bu kapsamda Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe girişimiyle 3 bin metrekarelik kapalı alana sahip 80 araç kapasiteli otoparkta kapsamlı bakım-onarım çalışması başlatıldı. Geçmiş yıllarda yaşanan su baskınları sonucu büyük zarar gören otoparkın elektrik ve elektronik altyapısı tamamen yenilenecek. Su taşkınlarının tekrar yaşanmaması için otoparktaki mevcut su giderleri büyütülerek kapasitesi artırılacak. Ayrıca ilave su pompaları monte edilecek ve otopark genelinde su yalıtımı çalışmaları yapılacak.

Su altında kalarak paslanan ve işlevini yitiren asansör tamamen değiştirilerek modern ve güvenli bir sistem kurulacak. Halk sağlığı açısından risk oluşturan tuvaletler baştan sona elden geçirilecek, otopark genelinde sıva ve boya çalışmalarıyla alan daha modern ve estetik bir görünüme kavuşturulacak. Çalışmaların tamamlanmasının ardından otoparka araç plaka tanıma sistemi ve elektrikli araç şarj istasyonu kurulacak. Yenilenen yüzüyle otopark bölgede yaşanan park sorununu ortadan kaldıracak.

C2A36B92 536A 406A 93F0 6D097Ac5Ec2E

Ulaş Tepe otopark alanında

Başkan Ulaş Tepe de otopark alanında incelemelerde bulundu. Otoparkta yürütülecek çalışmalara ilişkin Belediye Başkan Yardımcısı Hamdi Salih Kalyoncu ile ALBEL A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Servet Bayrak’tan bilgi alan Başkan Tepe, kısa süre içerisinde çalışmaların tamamlanarak, otoparkın yeniden vatandaşların kullanılmasına açılması talimatını verdi. Başkan Tepe, incelemelerinin ardından Başkan Tepe, Ordu Ulu Camii Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneğini ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Ulaş Tepe, “Bahçelievler Mahallemizde, Ulu Cami’nin altında yer alan ve geçmiş yıllarda yaşanan su baskınları nedeniyle uzun süredir atıl durumda kalan yer altı otoparkını yeniden halkımızın hizmetine sunmak için kapsamlı bir çalışma başlattık. Kent merkezimizde ciddi bir otopark ihtiyacı varken, bu alanın kaderine terk edilmesine gönlümüz razı olmadı. Yaklaşık 8 yıldır kullanılamayan bu otoparkı, tüm altyapı sorunlarını kalıcı şekilde çözüme kavuşturarak Altınordu’muza yeniden kazandırıyoruz.” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

8 yıldır atıl durumda olan otopark faaliyete geçiyor
0

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir