Fox News’e mülakat veren ABD Başkanı Donald Trump, “Yani ortada hiçbir anlaşma yok. Bütün mesele, nükleerin olmamasıyla ilgili. Onlar nükleer silaha sahip olamazlar.” diyerek, İran’ın nükleer silaha sahip olması durumunda “bir süre daha onlarla uğraşmak zorunda kalacaklarını” söyledi.
ABD‘nin Hürmüz Boğazı’na yönelik ablukası için bekledikleri tepkiyle önceden karşılaştıklarını ifade eden Trump, bu konuda da iyi gittiklerini savundu.

‘TÜM KÖPRÜLER 1 SAAT İÇİNDE YOK EDİLEBİLİR’
Başkan Trump, tüm köprülerin bir saat içinde yok edilebileceğini, aynı sürede enerji ve elektrik santrallerinin de imha edilebileceğini ancak bunu yapmak istemediklerini belirterek, “Bir gün yeniden inşa etmeniz gerekir ve bir köprüyü yeniden yapmak 10 yıl sürer, Trump olsanız bile çok uzun sürer.” ifadesini kullandı.

‘BENCE ÇOK İYİ GİDİYORUZ’
Trump, İran’da yeni bir “rejimin kurulduğunu” savunarak, “Karşılaştırınca oldukça makul olduklarını düşünüyoruz. Gerçekten yeni bir rejim ve bence çok iyi gidiyoruz.” dedi.
İran’ın nükleer silah yapma girişimi devam ettiği sürece anlaşma olmayacağını söyleyen Trump, “Her şey yok edilmiş durumda. Hava savunma ekipmanları yok, radarları yok, liderleri yok. Şu anki liderler, yeni bir rejim, tamam mı? Ve açıkçası, karşılaştırınca oldukça makul olduklarını düşünüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.
“ÇİN VE SUUDİ ARABİSTAN’DAN TEPKİ GELMEDİ”
Hürmüz Boğazı’nın ablukaya alınmasına yönelik tepkilere ilişkin de konuşan Trump, Çinliler ya da Suudi Arabistanlılardan abluka konusunda herhangi bir tepki görmediklerini kaydetti. Trump, İran ile bir anlaşma imzalandığı taktirde petrol ve gaz fiyatlarının küresel çapta azalacağına dikkati çekerek, “Bu sorunun (İran’la savaş) umarız çok daha önce, belki de neredeyse hemen çözüleceğini varsayarsak, benzin fiyatları muazzam derecede düşecek.” değerlendirmesinde bulundu.
En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.




