Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE

ABD’den Hindistan’a füze satışına onay

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
ABD’den Hindistan’a füze satışına onay Haberi sesli dinleyebilirsiniz
00:00 --:--

Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2025 10:19

ABD Dışişleri Bakanlığı, Hindistan’a tahmini maliyeti 47,1 milyon dolar olan GPS güdümlü Excalibur top mermileri ve ilgili ekipmanları ile tahmini maliyeti 45,7 milyon dolar olan Javelin Füze Sistemi’nin satışını onayladı.

Haberin Devamı

ABD Savunma Bakanlığına bağlı Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı (DSCA), Hindistan’a silah satışına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığının Hindistan’a, tahmini değeri 45,7 milyon dolar olan Javelin Füze Sistemi ve tahmini maliyeti 47,1 milyon dolar olan GPS güdümlü Excalibur top mermileri ve ilgili ekipmanları satma kararı aldığı kaydedildi.

Söz konusu kararın, ABD-Hindistan stratejik ilişkisini güçlendireceği vurgulanan açıklamada, füze sistemlerinin Hindistan’ın “mevcut ve gelecekteki tehditlerle başa çıkma, iç savunmasını güçlendirme ve bölgesel tehditleri caydırma” kapasitesini artıracağı duyuruldu.

Öte yandan DSCA’dan yapılan başka bir yazılı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığının Japonya’ya, tahmini maliyeti 82 milyon dolar olan mühimmat ve ilgili teçhizat satışını onayladığı da belirtildi.

Haberin Devamı

Kongreye gönderilen silah satış onaylarına 15 günlük itiraz süresi tanınıyor. Bu süre zarfında kongreden herhangi bir itiraz gelmezse silah satışı gerçekleşiyor.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

ABD’den Hindistan’a füze satışına onay
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

DÜNYA ABD’den Hindistan’a füze satışına onay

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir