Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. ACI SUYA TATLI DOKUNUŞ

ACI SUYA TATLI DOKUNUŞ

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünye Belediyesi ile Ordu Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde, Ünye’nin köklü değerlerinden biri olan Acısu kaynak suyunda kapsamlı bir rehabilitasyon çalışması gerçekleştirildi. Yapılan yatırımlarla doğal kaynak suyu daha verimli, hijyenik ve sürdürülebilir hale getirildi.

<!–

Gözden kaçırmayın

–>

Akkuş Kar Festivali 31 Aralık'ta
Akkuş Kar Festivali 31 Aralık’ta

İçeriği Görüntüle

Ünye’nin marka değerleri arasında yer alan ve yumuşak içimiyle bilinen Acısu kaynağında yürütülen çalışmalar kapsamında, kaynağın temizliği sağlanırken su kaçaklarının da önüne geçildi. Özellikle yaz aylarında yaşanan kesintiler, rezerv kapasitesinin artırılmasıyla birlikte giderildi.

8 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Toplam 8 milyon liralık yatırım çerçevesinde, kaynak alanında beton zemin uygulaması yapılarak rusubat ve çamur birikiminin önüne geçildi. Ayrıca yağmur sularının kaynağa karışmasını engellemek amacıyla büz hatları oluşturuldu.

Bununla birlikte bölgede ulaşımı kolaylaştıran beton yol, tahkimat çalışmaları ve istinat duvarları inşa edilirken, kaynak alanı çevrilerek kontrolsüz girişler de engellendi.

BAŞKAN TAVLI: “ÜNYE’MİZİN DEĞERİNİ KORUMA ALTINA ALDIK”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, belediye meclis üyeleri ve basın mensuplarıyla birlikte Acısu kaynağında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Tavlı açıklamasında, “Kaynak alanında gerçekleştirdiğimiz beton zemin uygulamasıyla hijyenik bir ortam oluşturduk. Kaçakları önleyerek rezerv artışı sağladık. Ayrıca yağmur sularının kaynağa karışmasını engelleyecek önlemler aldık. Yapılan tüm çalışmalarla Acısu’nun hem kalitesini hem de sürekliliğini güvence altına aldık” ifadelerini kullandı.

ACISU KENT GENELİNE YAYILACAK

Acısu’nun kullanım alanının genişletileceğini de belirten Başkan Tavlı, Atatürk ve Gölevi mahallelerinde iki ayrı noktaya 15’er tonluk su depoları yapılacağını açıkladı. Bu yatırımla birlikte, söz konusu mahallelerde de Acısu kullanımının sağlanacağı bildirildi.

ACI SUYA TATLI DOKUNUŞ
0

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir