Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Adana’da dolandırıcılık şebekesi, yaşlılardan 6 milyon TL çaldı

Adana’da dolandırıcılık şebekesi, yaşlılardan 6 milyon TL çaldı

Adana'da dolandırıcılar, yaşlıları hedef alarak 6 milyon TL'lik vurgun yaptı; üç kişi tutuklandı, operasyon restoran baskınıyla gerçekleşti.

0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Adana'da “Parola Vatan” yalanıyla 6 milyonluk dolandırıcılık yaptılar

Adana’da film senaryosunu aratmayan bir dolandırıcılık olayı….

Bir dolandırıcı şebekesi, kentte yaşayan yaşlı vatandaşları hedef aldı.

Kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılardan 22 yaşındaki Ercan G., emekli bankacı Ümmihani D. (74)’yi arayıp, “FETÖ kimlik bilgilerinizi kopyaladı, operasyon yapılacak. Operasyondan sonra eşyalarınız teslim edilecek.” diyerek evdeki kredi kartlarını istedi.

YAŞLILARI HEDEF ALDILAR

Yaşlı kadın, dolandırıcılara inanarak kapısına gelen Ercan G.’ye kredi kartlarını teslim etti.

Ercan G., daha sonra kartla bir kuyumcudan 282 bin TL’lik altın satın aldı.

“PAROLA VATAN” DİYEREK DOLANDIRDILAR

Aynı şahıs, bu kez Emine (70) ile Mevlüt A. (65) çiftini hedef aldı.

Çiftten döviz ve ziynet eşyalarını bozdurarak 1 milyon TL’yi kendi hesabına göndermelerini sağlayan şüpheli, bununla da durmadı.

Şebeke üyeleri İhsan G. (20) ile Muhammet A. (26) ise Yumurtalık ilçesindeki Çetin (69) ve Yurdagül T. (67) çiftine “Parola Vatan” şifresiyle yaklaşıp, 5 milyon TL değerindeki altınlarını aldı.

KEYİF YEMEĞİ YERKEN YAKALANDILAR

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yapılan ihbarlar üzerine harekete geçti. Kamera kayıtlarından yola çıkan ekipler, şüphelilerin Sarıçam ilçesinde bir restoranda buluştuklarını tespit etti.

Operasyonla Ercan G., İhsan G. ve Muhammet A.’nın da aralarında olduğu 5 şüpheli, keyif yemeği yerken yakalanarak emniyete götürüldü.

3 TUTUKLAMA

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden doğrudan olaylara karışan 3 şüpheli tutuklandı, diğer 2 şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Öte yandan operasyonda şüphelilerin üzerinden, 6 adet cep telefonu, ruhsatsız tabanca ve 28 adet mermi ele geçirildi.

ele geçirildi. Tutuklanan şüphelilerden Ercan G.’nin kredi kartıyla altın alırken görüntüsü ise güvenlik kamerasına yansıdı.ele geçirildi. Tutuklanan şüphelilerden Ercan G.’nin kredi kartıyla altın alırken görüntüsü ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Adana’da dolandırıcılık şebekesi, yaşlılardan 6 milyon TL çaldı
0

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir