• İmsak 06:46
  • Güneş 08:18
  • Öğle 13:07
  • İkindi 15:25
  • Akşam 17:46
  • Yatsı 19:12
  • SONRAKİ NAMAZA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2025 - İstanbul
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. AFSÜ ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi El Sıkıştı

AFSÜ ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi El Sıkıştı

featured
0
Paylaş

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) arasında kapsamlı bir iş birliği protokolü imzalandı. Ortak laboratuvar kullanımından eş finansmanlı projelere kadar pek çok alanı kapsayan protokol, sağlıkta yerli çözümlerin önünü açacak.

<!–

Gözden kaçırmayın

–>

Fotoğraf açıklaması yok.

AFSÜ Zafer Sağlık Külliyesinde gerçekleşen imza töreninde, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Aslan ve BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı stratejik bir ortaklığa imza attı. Törene iki üniversitenin üst düzey akademik kadroları da katılım sağlayarak projeye destek verdi.

Laboratuvarlar Ortak Kullanılacak, Projeler Birlikte Fonlanacak

İmzalanan protokolün en dikkat çekici maddesi “Eş Finansman Modeli” oldu. İki üniversitenin Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) birimleri, ortak projelere birlikte bütçe ayıracak. Bu sayede araştırmacılar, her iki üniversitenin de laboratuvar ve test altyapılarını en verimli şekilde kullanabilecek.

kürsü ve yazı görseli olabilir

Rektör Aslan: “Sağlıkta Dışa Bağımlılığı Azaltacağız”

İş birliğinin önemine değinen Rektör Prof. Dr. Adem Aslan, sağlık bilimlerinin doğası gereği disiplinler arası bir çalışma gerektirdiğini belirterek şunları söyledi:

“Sağlıkta dışa bağımlılığı azaltacak yerli çözümlerin nüvesini bu tür protokoller oluşturuyor. AFSÜ’nün sağlık donanımını, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin potansiyeli ile harmanlıyoruz. Bu paydaşlıktan doğacak heyecanla akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin büyük işlere imza atacağına inanıyoruz.”

yazı görseli olabilir

Öğrenciler İçin “Ortak Danışmanlık” Dönemi

Protokol sadece akademik projelerle sınırlı kalmıyor, öğrencilere de yeni kapılar açıyor:

  • Ortak Tez Çalışmaları: Lisansüstü öğrenciler, her iki üniversiteden akademisyenlerin ortak danışmanlığında tezlerini yürütebilecek.

  • Bursiyer İmkanı: Müşterek projelerde görev alacak öğrenciler, hem burs alabilecek hem de disiplinler arası çalışma yetkinliği kazanacak.

  • Teknik Altyapı: Araştırmacılar, iki şehrin de bilimsel imkanlarından avantajlı şekilde yararlanacak.


En Son Tv sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.