Namaz vakitleri —
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. Yerel haber
  3. Aile Yılı Söyleşisi Düzenlendi

Aile Yılı Söyleşisi Düzenlendi

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ordu Kültür Sanat Merkezi(OKSM)’nde gerçekleştirilen programa, Vali Muammer Erol‘un yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Harun Tan, İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personeller katıldı.

“Aile Yılı” kapsamında paydaş kurumlarla işbirliği içerisinde yıl boyunca ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik ekonomik fayda sağlayacak, farkındalığı arttıracak ve ailelerin sosyo kültürel gelişimine katkı sağlayacak etkinlikler kapsamında “Geleneğimiz İnancımız ve Değerlerimizin Muhafazası için Ailemiz” temalı söyleşide İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek bir sunum yaptı.

İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, “Kur’anda ve sünnette aile modelleri, Aile Allah’ın bir ayeti, Rasûlüllah’ın bir sünnetidir. Yani evlilik bir ibadettir, Hz. Resul’ün dilinde kadın Allah’ın bir emanetidir. Koca emin, kadın emanettir. Kuranda aile modelleri, Bu bağlamda Kerim Kitap’ta örnek sunulan 12 aile modeline ulaşmamız mümkün görünmektedir. Hz. Adem ve ailesi özelinde mutlu aile örneği ve mutlu olmak için birkaç öneri. İslam’a göre kimdir kadın?, Allah mükâfatta kadın ve erkeği eşit tutmuştur, Uyarırken de eşit davranılmıştır. Her iki cinsten de beklentisi aynıdır, Mutlu ailelerde gönül dili hâkimdir, Mutlu ailelerde değer dili yaygındır, Mutlu ailelerde özür dili geçerlidir, Mutlu ailelerde teşekkür dili eksik edilmez, Mutlu ailelerde bazen sükût diline de ihtiyaç vardır, Mutlu ailelerde dua dili olmazsa olmazdır, Mutlu bir yuva için birkaç tavsiye, Sevgi, Saygı, İletişim ve Yardımlaşma, Beden dilini bilmek söylenemeyeni anlamamıza yarar, İletişim dillerini bilmek daha kolay uzlaşmamızı sağlar, Hz.Nuh ve Lut ailesi özelinde Mutsuz aile örnekleri ve çözüm önerileri, Mutsuz evlilik yaptıklarını düşünenlere öneriler, Evliliği sürdürmenin ilkeleri, Eşimize olan sevgi ve hayranlığımızı geliştirelim, Sorunlarımız esnasında kaçmak yerine yakınlaşalım, konuşalım” başlıklarının yer aldığı bir sunum yaptı.

Müftü Çiçek, “Evlilik bir ast ve üst ilişkisinden, birbirinin amiri olmaktan öte birbirinin velisi ve dostu olmak üzere şekillenmiştir. Eşini “sahiplenme ile” ona “sahip olma” ve dolayısıyla üzerinde her türlü tasarruf yetkisine haiz olmayı karıştıran, eşim değil mi? severim de döverim de şımarıklığını gösteren, emanetin sahibine gün gelip hesap vereceğinin bilincinde olanın yapamayacağı işlerdendir. “Aile olmak”, Rabbimizin beyanıyla “Birbirine elbise olmaktır.” Elbise gibi örtücü, elbise gibi koruyucu, elbise gibi güzelleştirici, elbise gibi uyumlu olmaktır” görüşlerine yer verdi.

Haber merkezi

Editör: Tevfik Kul

Aile Yılı Söyleşisi Düzenlendi
0

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

En Son Tv ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

En son tv ile Sohbet Et

En son tv ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir